• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas hergebruikt plastic voor nieuwe sneaker

Adidas hergebruikt plastic voor nieuwe sneaker

Door Tessa Guntlisbergen

6 okt. 2017

Mode

Na Nike’s sneaker van gerecyclede leervezels, komt nu Adidas met een duurzame sportschoen. De sportmoderetailer lanceert volgende week een Originals-sneaker die is gemaakt van hergebruikt plastic.

De duurzame sneaker, die de naam ‘Adidas Originals EQT Support ADV by Parley’ draagt, is ontwikkeld in een langdurige samenwerking met milieuorganisatie Parley for the Ocean. De schoen is gebaseerd op de Originals-sneaker uit de jaren ‘90 en is gemaakt van plastic afkomstig van de stranden van de Malediven. Door het plastic te recyclen, wil Adidas naar eigen zeggen voorkomen dat het de oceaan vervuilt.

“Door het leven in stedelijke gebieden, is onze relatie met de gezondheid van de oceanen soms makkelijk te overzien. Deze samenwerking streeft naar verandering,” verklaart Adidas, eraan toevoegend: “De Adidas Originals EQT Support ADV by Parley weerspiegelt de wedergeboorte van een schoen die in de jaren ‘90 werd ontwikkeld op basis van functie en vorm.”

Adidas werkt al langere tijd samen met de milieuorganisatie. Eerder ontwikkelden ze samen al een hardloopschoen gemaakt van oceaanplastic. Ook maakte Adidas onlangs voetbalshirts van hergebruikt plastic.

De duurzame Adidas-sneaker is vanaf 14 oktober verkrijgbaar.

Beeld: Adidas website