• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Afstudeershows: studenten om in de gaten te houden

Afstudeershows: studenten om in de gaten te houden

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Mode

Na weken doorhalen, liters koffie en minstens zoveel koud zweet, kunnen modestudenten eindelijk weer slapen. De afstudeershows zijn achter de rug en FashionUnited maakt de balans op. Dit zijn de ones to watch.

1. Artez Hogeschool voor de kunsten Arnhem
Katharina Dubbick showde een knitwear collectie, genaamd Connected Colour Noise. Materialen: merino wol, maar ook leer en plastic.

2. Amfi (Amsterdam Fashion Institute)
Voorheen raakte Liesa Tops haar creativiteit kwijt met canvas en een kwast. Nu wil ze kunst maken die mensen echt kunnen dragen.

3. HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
De voor Lichting 2015 genomineerde Janina Volkmer, creëerde voor haar afstudeercollectie de illusie van het noorderlicht, door gebruik te maken van polyester voile, wollen stoffen en folie in verschillende lagen. Ze is gefascineerd door het IJslandse landschap. Fotografie: Peter Stigter

4. Kabk (Koninklijke Academie van beeldende kunsten Den Haag)
Nienke Smeulders, ook genomineerd voor Lichting 2015, nam Nederlandse, folkloristische kleding als uitgangspunt voor haar collectie genaamd Draw a Blank. De ontwerpster houdt van handgemaakte stukken: ze haakt, weeft, breit en borduurt.

5. Gerrit Rietveld Academie
Tijdens de afstudeershow bleek Karim Adduchi meteen de publiekslieveling. De 27-jarige ontwerper noemde zijn collectie She Knows Why the Caged Birds Sings. De kledingstukken gaan echter niet over vogels, maar over de Berberse vrouw, die een stem krijgt. Foto: Peter Stigter

6. Willem de Kooning Academie
In Rotterdam vinden ze een catwalkshow om een afstudeercollectie te tonen, maar passé. Modestudenten nemen net als andere WdKA-afstudeerders vanaf 8 juli deel aan een vijfdaags graduation event. Wie wil heeft dus nog de kans om het werk van Emy van Gils te zien. Haar collectie, over jeugd en mannelijkheid, is morgen ook te zien in 020, tijdens de show van Lichting op de Amsterdam Fashion Week.

Alumni
werken in de mode
Scroll down to read more