• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Alternatief voor fast fashion: Our World lanceert duurzaam project ‘Time will tell…’

Alternatief voor fast fashion: Our World lanceert duurzaam project ‘Time will tell…’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het in Amsterdam gevestigde modeplatform Our World is het project ‘Time will tell…’ gestart. Vier pas afgestudeerde modeontwerpers realiseren daarbij een modecollectie die een alternatief biedt voor ‘vuile mode’. Dat meldt Our World in een persbericht.

Voor het project hebben zestien vrouwen en drie mannen de afgelopen weken 139 gedragen kledingstukken aan Our World geschonken. Bij elk kledingstuk heeft het platform het verhaal erachter beschreven. “Met de kleding als materiaal en de verhalen als inspiratie zullen de vier jonge modetalenten Chiron Floris (HKU), Debbie Jellema (HKU), Karlijn Krijger (MAFAD) en Ariëlle van der Vaart (AMFI) deze zomer elk een mini-collectie maken met als rode draad het thema ‘Time will tell…’,” luidt het persbericht. Voor de collectie zijn geen ‘nieuwe en schaarse grondstoffen’ nodig. Daarnaast worden geen chemische verfprocedures uitgevoerd en wordt de lijn in Nederland geproduceerd.

Het doel van het project is om afgedankte kledingstukken opnieuw waarde te geven door ze te verwerken in een nieuwe collectie. Daarnaast is het een experiment, waarbij wordt gekeken in hoeverre de verhalen achter kledingitems de ontwerpers inspireren, aldus Our World.

De vier modeacademie-alumni krijgen tijdens het proces begeleiding van Meike Fleskens, ontwerper en stylist, en Ilfa Siebenhaar, één van de ontwerpers achter het biodesign onderzoeksproject Living Colour.

Our World, een platform dat verhalen, kennis en bedrijven en mensen met expertise op het gebied van mode, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap bij elkaar brengt, is niet de eerste die werkt met reststoffen. Zo gebruikt ook designerlabel Hacked By restanten voor de productie van nieuwe collecties.

De ‘Time will tell…’-collectie zal dit najaar worden gelanceerd, zowel als online als middels een expositie.

Beelden gemaakt door: Theresa Rudzki

Hacked By
our world
time will tell