• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amfi op nummer 28 in lijst mode-academies

Amfi op nummer 28 in lijst mode-academies

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Op nummer 1 staat Central Saint Martins in Londen. De prestigieuze mode-academie leverde bekende ontwerpers als Stella McCartney, Phoebe Philo en Riccardo Tisci af. Maar wie liever in Nederland blijft heeft het ook niet slecht: Amfi (Amsterdam Fashion Institute) staat op nummer 28 in de lijst met de 50 beste modeacademies ter wereld, die de Amerikaanse modewebsite Fashionista.com samenstelde.

Om de top 50 samen te stellen ondervroeg Fashionista duizenden studenten en alumni's, docenten, bedrijven en professionals uit de mode-industrie. Ook werd gekeken naar het curriculum, de hoogte van het collegegeld en het sociale leven.

Het collegegeld is volgens de Amerikaanse site het grote pluspunt aan Amfi. "Het collegegeld is zwaar gesubsidieerd (lees:goedkoop), zelfs voor internationale studenten," luidt het oordeel. De academie is volgens Fashionista 'klassiek met een moderne twist'. Ook biedt de school coole initiatieven, bijvoorbeeld dat studenten hun collecties kunnen verkopen in winkels in Amsterdam. Zo worden mode-items van studenten verkocht bij ByAmfi, de Statement Store van de academie.

Amsterdamse modeacademie Amfi in top 50 beste modescholen

Amfi werd in 1992 opgericht als gevolg van een fusie tussen de academies Meester Koetsier en Charles Montaigne. Meester Koetsier werd 60 jaar geleden opgericht als een technische en commerciële school. Academie Charles Montaigne - opgericht in 1951 - was een particuliere school voor couture en styling.

De academie heet sinds 2002 Amfi. Daarvoor had de modeschool nog de naam Fashion Management and Design (FMD). Inmiddels is Amfi onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Amfi staat bekend als een commerciële opleiding, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Artez in Arnhem, wat een conceptuele modeschool is. Alumni van de Amsterdamse academie werken bij merken als Nike, Tommy Hilfiger, of bij ketens als H&M en We Fashion.

Foto’s: Amfi.nl/history

AMFI
Amsterdam Fashion Institute