• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AMFI start ‘s werelds eerste modemaster gericht op circulair ondernemen

AMFI start ‘s werelds eerste modemaster gericht op circulair ondernemen

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) start samen met Circle Economy, een organisatie die zich bezighoudt met de implementatie van circulaire economie, en Fashion for Good, een initiatief gericht om duurzame mode gemeengoed te maken, ‘s werelds eerste master met een focus op circulair ondernemen binnen de mode-industrie. Dat heeft AMFI middels een persbericht bekendgemaakt. De huidige masteropleiding Fashion Enterprise Creation van AMFI, die in 2016 startte, wordt herontwikkeld zodat de master in het komende studiejaar volledig is gericht op duurzaam ondernemen.

Het MA FEC-programma van het instituut heeft als doel zijn studenten op te leiden tot maatschappelijk- en milieubewuste ondernemers/agenten binnen de industrie. Het instituut is van mening dat er een grote verandering binnen de mode-opleidingen moet plaatsvinden om de toekomst van de mode-industrie te waarborgen.

AMFI: “Het mode-onderwijs moet verantwoordelijkheid nemen voor de schadelijke impact van de mode-industrie.”

Leslie Holden, Head of Design van de Master Fashion Enterprise van AMFI legt in het persbericht uit: “Mode is een van de meest vervuilende industrieën op aarde. Dit moeten we niet accepteren. Tegelijkertijd is het ook een van de meest creatieve, lucratieve en boeiende industrieën. Daarin ligt een unieke verantwoordelijkheid en ook een kans. We moeten opnieuw nadenken over hoe we kleding maken, ontwerpen, produceren, verkopen en gebruiken, zodat de industrie de wereld op een respectvolle manier behandeld.”

"Het mode-onderwijs moet verantwoordelijkheid nemen voor de schadelijke impact van de mode-industrie en moet de volgende generatie modeprofessionals uitrusten met de waarden, perspectieven, kennis en durf die nodig zijn voor een duurzame toekomst. Circle Economy is vereerd om deel uit te maken van deze cruciale ontwikkeling,” aldus Gwen Cunningham, manager van het textielteam van Circle Economy.

De drie partijen; AMFI, Circle Economy en Fashion for Good streven naar multidisciplinaire en internationale klassen die zich bezighouden met een herontwerp van de mode-industrie. Volgens AMFI biedt het programma studenten een sterke basis in zakelijk onderzoek, praktische ondernemersvaardigheden en training in alle essentiële componenten die nodig zijn om innovatieve mode-concepten te ontwikkelen.

Binnen AMFI waait er al een langere periode een duurzame wind. Begin dit jaar kondigde het instituut aan het Individuals-programma tijdelijk te stoppen om een nieuwe koers uit te zetten. Er wordt op dit moment een nieuw programma ontwikkelt waarbij studenten worden uitgedaagd tijdens de productie de duurzaamheidsprincipes te hanteren.

Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) is naar eigen zeggen het grootste mode-instituut van Nederland en heeft een internationale reputatie als duurzaam instituut. Samen met branchespecialisten, Fashion for Good en Circle Economy, willen zij de eerste stappen zetten naar een betere toekomst voor de mode-industrie.

Beeld: Individuals lente/zomercollectie 2018 via AMFI

AMFI
Circle Economy
Fashion Education
Fashion Enterprise Creation
Fashion For Good
Het Amsterdam Fashion Institute
masteropleiding
MULTIMEDIA