Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek

Amsterdenim won onlangs de “Best Video Award 2018” bij de Best Social Media Awards voor de “Amsterdam Jeans Brand” video, gemaakt in samenwerking met De Speld.

De video is te zien op www.amsterdenim.com en wordt vertoond op de Premium beurs in Berlijn en de Modefabriek in Amsterdam.Deze prijs en de video hebben de nodige exposure en een hoop positieve reacties opgeleverd. Amsterdam en denim zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. De stad biedt oneindig veel inspiratie voor Amsterdenim, waar alles draait om de liefde voor denim en Amsterdam.

Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek [voormalig bouwvakker, nu Elite Model Nicky Libert is één van de twee lokale helden in de video]

De Spring / Summer 2019 collectie rust op drie pijlers, refererend aan de drie Andreaskruizen uit het wapen van Amsterdam. Dit zijn “De Dam” - de “heritage” styles voor de pure denim liefhebber, “Amsterdam-Zuid” met daarin de klassieke pasvormen en luxere uitstraling en tot slot “Amsterdam-Noord” het meest creatieve en progressieve gedeelte van de collectie.

Een belangrijk thema dit seizoen is “New Amsterdam”, refererend aan de geschiedenis van New York en verbondenheid van deze stad met Amsterdam. Het “JAN-KEES” baseball t-shirt verwijst naar de Amsterdenim jeans fits “JAN en KEES” en biedt een verklaring voor de naam “YANKEES”

Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek

De bekende “binnenstebuiten” binnenzak uit de “FREDDY” jeans jacket is terug te vinden in de zomerse geruite shirts “FRANK” en “RONALD”.

Het artwork van kunstenaar Martijn Krabman is terug te vinden op een vintage t-shirt van een mooie slub kwaliteit en laser printed op de achterkant van de “FREDDY” uitgevoerd in grijs selvedge denim uit Italie.

Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek [AMSTERDENIM SS19 T-SHIRT: “KRABMAN” JEANS “REMBRANDT” 12,5 OZ CANDIANI SELVEDGE]

De jeans collectie bestaat uit drie basis fits: JAN slim fit, JOHAN tapered fit en KLAAS loose fit. Deze drie fits zijn elk verkrijgbaar in de wassingen “Rauw Blauw”, “Betondorp Grijs” en “Oud Blauw”.

In de JAN en JOHAN zijn nog meer wassingen beschikbaar, waarvan de “BROOD” wash het meest in het oog springt:

Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek

[AMSTERDENIM SS19 JOHAN 12,5 OZ TAPERED FIT JEANS in “BROOD” WASH – MADE IN ITALY]

Naast de drie basis fits biedt Amsterdenim het “vlaggenschip” van de collectie, de REMBRANDT. Dit is een regular straight fit selvedge jeans in verschillende uitvoeringen. De “standaard” Candiani Denim in “5 yearswash” wordt op aanvraag met de hand getaand en genummerd in Amsterdam, zie #amsterdenimtanning [ https://www.instagram.com/explore/tags/amsterdenimtanning ]

De REMBRANDT komt tevens in een Sashikorepaired versie, in grijs selvedge – onbewerkt èn gewassen – met daarop de Gouden Bocht back pocket stitching in contrast, geverfd in wit.

Tot slot de onbewerkte “Nieuw Amsterdams Peil” ofwel NAP selvedge;

Amsterdenim toont winnende video op Premium Berlijn en Modefabriek

Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan het begrip “hoog water”. Interessant weetje is dat het Nieuw Amsterdams Peil aan de basis stond voor de standaard meting het waterpeil in de gehele Europese Unie en zelfs daarbuiten. Zo kan met de N.A.P. schaal op het stadhuis van Amsterdam met recht het centrum van Europa noemen!

De Amsterdenim SS19 collectie is te zien op Premium Berlin van 3 tot 5 Juli, Hal 3 stand A09 en op de Modefabriek Amsterdam op 8 en 9 Juli in de North Hall stand N162. Meer info: www.amsterdenim.com/

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN