• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Anbasja Blanken wint Global Denim Awards 2016

Anbasja Blanken wint Global Denim Awards 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ontwerper Anbasja Blanken heeft de Global Denim Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt in een bomvolle zaal in De Hallen in Amsterdam, tijdens de derde editie van de Global Denim Awards.

De winnaar van de Global Denim Award 2016 ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. De winnende collectie zal te zien zijn op de Kingpins shows in New York, Hongkong en tijdens de Amsterdam Denim Days 2017. Arvind, de weverij met het meest innovatieve textiel, ontvangt ook een prijs.

Er namen elf ontwerpers deel aan de Global Denim Awards, waarvan vijf deelnemers afkomstig waren uit Nederland. De ontwerpers werden gekoppeld aan vooruitstrevende denimweverijen, met wie ze gezamenlijk een capsule collectie presenteren. Deelnemers en samenwerkende weverijen worden beoordeeld op de gehele look, de innovatie van het ontwerp en het creatief gebruik van denim.

De jury bestond uit Sam Labert en Shaka Maidoh van Art Comes First, Alex Jaspers (global sales director bij Scotch & Soda), Amy Leverton (denim forecaster en consultant) en Kelly Harrington (forecaster en ontwerper voor H&M Trend).

 

 

In oktober, de maand waarin denimbeurs Kingpins en de Global Denim Awards plaatsvinden, besteedt FashionUnited aandacht aan Denim. Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

 

Beeld: Global Denim Awards

Denim
Global Denim Awards