• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de deelnemers van Global Denim Awards 2016

Dit zijn de deelnemers van Global Denim Awards 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De derde editie van de Global Denim Awards, die dit jaar in de Hallen in Amsterdam gehouden wordt, telt maar liefst elf deelnemende ontwerpers. De deelnemers zijn gekoppeld aan vooruitstrevende denimweverijen, met wie ze gezamenlijk een capsulecollectie presenteren.

De Nederlandse deelnemers die dit jaar mee doen zijn Tess van Zalinge (weverij Knitdigo, Taiwan), Lisa Konno & Karin Vlug (Prosperity Textile, China), Roosmarijn Koster (Arvind, India). Marina van Dieren werkt samen met Christina Albrecht (Advance Denim, China). Anbasja Blanken is gekoppeld aan het Italiaanse ITV Denim. Het Belgische mannenlabel MariusPetrus werkt samen met Atlantic Mills in Thailand aan een collectie. Verder zijn ook EdithMarcel (Berto Industria Tessile, Italië), Outkastpeople (Calik Denim, Turkije), Lavinia Mustaph (Candiani Denim, Italië), Deniz Gür (Kipas Denim, Turkije), Leandro Cano (Tejidos Royo, Spanje) van de partij.

Eerder werd al bekend dat de jury bestaat uit Sam Labert en Shaka Maidoh van Art Comes First, Alex Jaspers (global sales director bij Scotch & Soda), Amy Leverton (denim forecaster en consultant) en Kelly Harrington (forecaster en ontwerper voor H&m Trend). Deelnemers en samenwerkende weverijen worden beoordeeld op de gehele look, de innovatie van het ontwerp en het creatief gebruik van denim. De winnaar van de Global Denim Award ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. De weverij met het meest innovatieve textiel ontvangt ook een prijs. De winnende collectie zal te zien zijn op de Kingpins shows in New York, Hongkong en tijdens de Amsterdam Denim Days 2017.

Beeld: Global Denim Awards

In oktober, de maand waarin denimbeurs Kingpins en de Global Denim Awards plaatsvinden, besteedt FashionUnited aandacht aan Denim.

Global Denim Awards