• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Antoine Peters ontwerpt collectie voor Nederlands denimmerk Kuyichi

Antoine Peters ontwerpt collectie voor Nederlands denimmerk Kuyichi

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Nederlandse ontwerper Antoine Peters en het Nederlandse denimmerk Kuyichi slaan voor een tweede maal de handen ineen. Waar het de vorige samenwerking nog alleen een T-shirt betrof, heeft Peters ditmaal een capsule collectie voor mannen en vrouwen ontworpen met als thema optimisme, gemaakt van 100 procent GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd.

Voor de collectie, bestaande uit tops, truien en breisels, dook Antoine Peters volgens het persbericht in de 19 jaar oude archieven van Kuyichi en gebruikte dit als uitgangspunt voor de collectie. Peters in het persbericht: "Alleen al de naam Kuyichi, vernoemd naar de Peruaanse god van de regenboog, deed mijn hoofd overlopen van ideeën. Deze God bracht kleur en liefde in de samenleving en dat is precies wat wij ook willen doen. Deze roerige tijden vragen om een positief en liefdevol geluid. Mijn eigen studio heeft een glimlach als symbool en Kuyichi een plus. Een mooiere basis voor een samenwerking bestaat niet”, aldus Peters.

De ontwerpen zitten volgens het persbericht vol positieve verwijzingen en bevatten subtiele regenboogreferenties in silhouetten, belijning, prints en materiaal. Volgens Peters is het een collectie geworden die ‘hoop en liefde ademt’.

De Kuyichi + Antoine Peters-collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar via de webshop van Kuyichi en in geselecteerde winkels in Nederland, waaronder Nukuhiva in Utrecht.

Beeld: Kuyichi + Antoine Peters

ANTOINE PETERS
Kuyichi