• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Antoine Peters ontwerpt ‘Grasjurk’ voor geboortedorp Vorden

Antoine Peters ontwerpt ‘Grasjurk’ voor geboortedorp Vorden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Hoewel de Nederlandse modeontwerper Antoine Peters samenwerkingen met grote merken en bedrijven als Viktor & Rolf, Eastpak en Gsus Industries op zijn naam heeft staan, verliest hij zijn roots niet uit het oog. Peters ontwierp voor de opvulling van een nieuwe rotonde in zijn geboortedorp Vorden onlangs een speciaal kunstobject, de ‘Grasjurk’.

”Het kunstwerk is geen grap, daarvoor ging er teveel tijd in zitten,” aldus Peters. Zijn ontwerp is een vrouw die een jurk van gras draagt. De jurk verandert mee met de seizoenen door het gebruik van bloemen en is volgens Peters ‘allesomvattender’ dan de andere ideeën die binnenkwamen.

De gemeente Bronckhorst in Gelderland, waar het dorp Vorden onder valt, kwam onlangs met een selectieprocedure voor de opvulling van een nieuwe rotonde. Op basis van wensen van de bewoners liet de gemeente drie ontwerpers, met uitzondering van Peters, met een voorstel voor een kunstobject komen. “Geen van deze kunstenaars heeft binding met Vorden,” aldus Peters tegenover FashionUnited. Bovendien had hij naar eigen zeggen een beter idee. “Ik was zo brutaal om deze snel uit te werken en op mijn Facebook te zetten.” Naast de vele positieve reacties die Peters op de Grasjurk kreeg, waren bewoners er volgens hem enthousiaster over dan over de andere ideeën. “Dorpelingen tekenden zelfs een extra vakje op het stemformulier.”

De stemming over de kunstwerken sluit op 31 januari. De gemeente heeft tegenover Omroep Gelderland aangegeven het stembiljet niet officieel aan te vullen met het de Grasjurk van Peters.

Het is niet de eerste keer dat Peters uitwijkt van de mode. Eind vorig jaar ontwierp hij al een vloer met bijpassende jurk voor een vloerfabrikant. De ontwerper houdt zich de laatste tijd vaker bezig met kunstprojecten.

Beeld: Antoine Peters

ANTOINE PETERS