• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Antoine Peters ontwerpt vloer en bijpassende jurk voor vloerfabrikant

Antoine Peters ontwerpt vloer en bijpassende jurk voor vloerfabrikant

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mode

Ontwerper Antoine Peters heeft in opdracht van vloerfabrikant Forbo een vloerpatroon ontworpen, in combinatie met een zogeheten ‘vloerjurk’. Het ontwerp, de ‘Arrow’, bestaat uit een pijltjespatroon. Zowel de vloer als de jurk hebben dezelfde print.

“Als je de jurk van veraf bekijkt zie je iets abstracts, een soort ruis die je op een leeg tv-scherm kunt zien. Als je dichterbij komt, zie je een nieuwe laag. Je ziet pijltjes die ergens naar wijzen. Je beweegt je door een ruimte, je gaat er in, volgt een traject, en kunt er ook uit. Het sluit aan op het concept van mijn ‘Lenticular Dress’, een jurk die er anders uitziet als je even vanuit een andere hoek kijkt, je kent het wel van ansichtkaarten,” licht de ontwerper toe. “Het is een optische illusie. De vloer lijkt op een jurk en de jurk lijkt op de vloer. Maar stiekem loopt de textiele jurk over in het Flotex- materiaal van Forbo.”

Volgens de ontwerper heeft mode ‘de kracht je lichaam, geest en zelfs je omgeving te beïnvloeden’. “Mode hoeft helemaal niet lekker te zitten of draagbaar te zijn om zijn kracht te behouden. Het strekt zich tot voorbij het lichaam. De ruimte rondom kleding vindt hij net zo belangrijk als de kleding zelf,” laat Forbo in een persbericht weten.

Beeld: Forbo

ANTOINE PETERS