• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Arnhems tassenlabel Fraenck genomineerd voor The Independent Handbag Awards

Arnhems tassenlabel Fraenck genomineerd voor The Independent Handbag Awards

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Mode

Fraenck, een Arnhems tassenlabel, is dit jaar finalist tijdens The Independent Handbag Awards dat wordt gehouden in New York. Het merk is genomineerd in de categorie Piñatex Best Green Handbag. Fraenck neemt het op 12 juni op tegen 4 andere finalisten. Dit deelt Fraenck middels een persbericht.

The Independent Handbag Awards worden dit jaar voor de 13e keer uitgereikt. Jaarlijks zijn er meer dan 1500 internationale aanmeldingen voor deze wedstrijd, dit jaar waren het er 2000. Tijdens de avond wordt door een vakkundige jury, waaronder warenhuis Macy’s, de winnaar gekozen.

In totaal strijden 5 labels om de titel Piñatex Best Green Handbag. Piñatex is een veganistisch alternatief voor leer. De vier concurrenten van Fraenck zijn: Tdc by Mariella Livia Schmid (Australië), Un Jung Bags (Korea), FROM BELO (Engeland) en MANTA (Peru).

Fraenck is opgericht in 2018 door ontwerpersduo Ratna Ho en Pascal Mulder. De collecties van Fraenck worden uitsluitend van restmateriaal gemaakt en mede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren binnen de onderneming nieuwe vaardigheden waarmee ze verder komen. De tassen van Fraenck zijn door het hele land te koop en middels een aantal verkooppunten in het buitenland. Thuisbasis is aan de Beekstraat 30 in Arnhem, waar hun winkel, atelier en kantoor is gevestigd. De onderneming wordt ondersteund door Stichting DOEN en de Rabobank Foundation.

Beelden: Fraenck

Fraenck
Ho!Mulder
Pinatex
Piñatex Best Green Handbag
The Independent Handbag Awards