• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ArtEZ deelt nieuw ‘duurzaam’ programma voor de MA-opleiding Fashion Strategy

ArtEZ deelt nieuw ‘duurzaam’ programma voor de MA-opleiding Fashion Strategy

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeacademie ArtEZ deelt zijn koers voor de opleiding MA Fashion Strategy. In de zestien minuten durende film wordt het programma van de opleiding door Judith Ter Haar, hoofd van de opleiding, docenten, alumni en studenten weergegeven.

In het aangepaste programma van de opleiding worden (toekomstige) studenten uitgedaagd na te denken over een (nieuw) duurzaam modesysteem, welke rol mode speelt in de maatschappij en welke rol zij daarin moeten spelen.

Modeacademie ArtEZ is zijn onderwijs al enige tijd aan het verduurzamen. In april 2018 presenteerde Dr. Danielle Bruggeman, hoofd van het modelectoraat verbonden aan de opleiding, haar inaugurale lezing over de bijbehorende publicatie Dissolving the Ego of Fashion: Engaging with Human Matters, waarin ze sprak over de nieuwe richting van de opleiding naar een humaner modesysteem.

Begin dit jaar ondertekende ArtEZ het manifesto van the Union of Concerned Researchers in Fashion. Het ArtEZ-modeprofessorschap ondersteunt de missie van de Union of Concerned Researchers in Fashion om de mode-industrie ten bate van mens en milieu te hervormen.

ArtEZ
ArtEZ-modeprofessorschap
Dissolving the Ego of Fashion: Engaging with Human Matters
Dr Danielle Bruggeman
Duurzame mode
Fashion Strategy
Judith Ter Haar