Aziz Bekkaoui op MBFWA: Glamour ontmoet activisme

Het lijkt een politiek statement van Aziz Bekkaoui tijdens zijn show op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Hij gebruikte veelvuldig de kleuren wit, zwart, groen en rood én hij verwerkte het patroon van de Palestijnse vlag in rugtassen, sjaals en maillots. Maar volgens de ontwerper is het een collectie tegen hokjesdenken.

Het was de tweede keer dat de Marokkaans-Nederlandse ontwerper - de enige ontwerper die na een presentatie een staande ovatie in ontvangst kan nemen - zijn collectie showde in Amsterdam. Bekkaoui toonde jarenlang zijn collecties in Parijs. Totdat hij genoeg kreeg van de modebranche. Hij vond zichzelf altijd al meer een modevormgever dan ontwerper – zijn levensdoel is bruggen slaan tussen mode en kunst – en legde zich tien jaar lang toe op performances en installaties.

Aziz Bekkaoui op MBFWA: Glamour ontmoet activisme

Precies een jaar geleden maakte hij op de Amsterdam Fashion Week zijn modecomeback met een collectie, geïnspireerd door de multiculturele stad.

Aziz Bekkaoui predikt liefde met ‘United hearts now!’

Aziz Bekkaoui's collectie voor de herfst en winter van 2015 en 2016 heeft de naam 'United hearts now!'. De ontwerper is geen fan van hokjesdenken. Hij wil met zijn collectie laten zien dat dingen anders zijn dan ze misschien lijken. Zo gebruikte hij motieven die ooit uit andere werelddelen naar Europa werden geïmporteerd om hier 'klassiek' te worden, zoals jacquard én het pied de poule-patroon. De dessins verwerkte hij onder andere in sjaals, rugtassen en handschoenen. Zo ontmoet glamour volgens Bekkaoui activisme.

Voor de sierarden ging Bekkaoui een samenwerking aan met SeeMe van Caterina Occhio. Het label geeft vrouwen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten kansen met creatief werk.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN