• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Barbara Langendijk genomineerd voor Dutch Design Award

Barbara Langendijk genomineerd voor Dutch Design Award

Door Yasmine Esser

22 jun 2015

David Derksen, Barbara Langendijk en Teresa van Dongen zijn dit jaar de kanshebbers voor de Young Designer Award van Dutch Design Awards. De Young Designer Award is de speciale stimuleringsprijs voor jong talent.

Uit in totaal 95 inzendingen selecteerde de commissie onder voorzitterschap van Saskia van Stein (Bureau Europa) drie finalisten: David Derksen, Barbara Langendijk en Teresa van Dongen.

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en behaalde in 2011 zijn master Industrial Design aan de TU Delft. Teresa van Dongen, 2014 cum laude afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven, wil een brug slaan tussen natuur en wetenschap en design. Barbara Langendijk is de enige genomineerde modeontwerpster. Centraal in haar werk staat het zoeken naar alternatieve manieren van constructie, zonder het gebruik van losse patroondelen. Rituelen, tradities en ambachten vormen een belangrijke inspiratiebron, dit is terug te zien in onder meer haar materiaalgebruik en wijze van presenteren.

De winnaar wordt zaterdag 24 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

DDA
DDW
DUTCH DESIGN AWARDS
young designer award