• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Barbie en MSGM slaan handen ineen met kindercollectie

Barbie en MSGM slaan handen ineen met kindercollectie

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Barbie en het Italiaanse modemerk MSGM gaan samen een kledinglijn ontwikkelen voor meisjes in de leeftijdcategorie twee tot twaalf. De ready-to-wear collectie zal vanaf voorjaar/zomer 2017 wereldwijd verkrijgbaar zijn, zo meldt het AFP.

De collectie is gebaseerd op de vrouwencollectie van MSGM en telt 30 stukken met streetstyle en sportieve invloeden. “Het Barbie by MSGM Kids meisje is cool, hip en levendig en wil graag opvallen,” zegt Ruggiero Desantis, creatief directeur van MSGM Kids. “We wilden deze aspecten in de collectie belichten.”

De nieuwe collectie maakt gebruik van technische stoffen, uitgesproken kleuren en opdrukken, en eclectische prints. Roze - de kenmerkende kleur van Barbie - komt veel voor, alsmede zwart, zilver, grijs en wit.

Het is zeker niet voor het eerst dat Barbie samenwerkt met modehuizen en grote ontwerpers. Zo werkte de populaire pop eerder samen met Jean-Charles de Castelbajac, Sonia Rykiel en Karl Lagerfeld, maar fungeerde ook als muze voor grote juweliers als Moucheron en Bulgari.

De Barbie by MSGM Kids collectie zal eind juni tijdens de Pitti Bimbo kinderbeurs gelanceerd worden.

Barbie
MSGM