• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bastiaan van Schaik en Danielle Derksen maken 'spooktassen' met Greenpeace

Bastiaan van Schaik en Danielle Derksen maken 'spooktassen' met Greenpeace

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat G-star kan, kunnen wij ook, dachten Greenpeace, stylist Bastiaan van Schaik en ontwerpster Danielle Derksen. Net als het Nederlandse modemerk gaan ze nieuwe mode-items maken van troep uit de zee. Niet van plastic, maar van visnetten.

Op 1 mei gaan Van Schaik en Derksen in een mobiel naaiatelier op het Greenpeaceschip Arctic Sunrise aan de slag met spooknetten: kapotte netten die vissers in zee verloren of zelfs gedumpt hebben. Daar raken zeedieren in verstrikt. Ze verwonden zich en sterven vaak, omdat ze zich niet kunnen ontworstelen.

De milieuorganisatie, stylist en ontwerpster willen met hun actie aandacht vragen voor de Noordzee. Volgens Greenpeace wil 96 procent van de Nederlanders bescherming voor de Noordzee, maar maakt de overheid daar nauwelijks werk van.

"Een gezonde Noordzee vereist goede bescherming van zeeën en oceanen” zegt Van Schaik. “Om hiervoor aandacht te vragen, laat ik me door Danielle en beeldend kunstenaar Caroline Bouwer graag dit lesje spooknet recycling leren.”

bas van schaik
Bastiaan van Schaik
daniellederksen
Greenpeace
spooknetten