• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Berluti lanceert eerste schoenencollectie voor dames

Berluti lanceert eerste schoenencollectie voor dames

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Berluti betreedt het damessegment. Het Franse herenmodelabel heeft onlangs zijn allereerste capsulecollectie voor dames onthuld. De nieuwe damesschoenenlijn, bestaande uit items gebaseerd op iconische bestaande herenschoenen, is vanaf 10 oktober in geselecteerde winkels verkrijgbaar. Dat heeft moederbedrijf LVMH bekendgemaakt.

Berluti staat bekend om zijn elegante, lederen herenschoenen. In zijn ruim een eeuw van bestaan heeft het luxemerk nog nooit een schoenencollectie speciaal voor vrouwen ontworpen. Wel heeft Berluti bekende vrouwen als Sophie Marceau, Patti Smith en Greta Garbo ooit van schoenen voorzien.

De nieuwe damescollectie bestaat uit vijf modellen die zijn geïnspireerd op Berluti’s bekende stijlen voor heren. De ontwerpen zijn echter iets lichter en vrouwelijker dan de bestaande modellen. Zo komen items gebaseerd op de Alessandro, de Andy loafer, de Classic Sicilia slip-on, een klassieke Chelsea boot en de Contrast Oxford voor in de dameslijn. Onlangs benoemde Berluti de nieuwe creatief directeur Haider Ackermann als vervanger voor Alessandro Sartori.

Vanaf 10 oktober is de collectie te koop in geselecteerde Berluti-winkels. Op 8 oktober is deze al verkrijgbaar in LVMH’s warenhuis Le Bon Marché’s Rive Gauche in Parijs.

Beeld: LVMH website

Berluti
LVMH
Scroll down to read more