• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bestseller lanceert unisekslabel Selected People

Bestseller lanceert unisekslabel Selected People

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Deense modegroep Bestseller heeft Selected People gelanceerd; een nieuw label voor mannen en vrouwen. Dit maakt het Deense bedrijf bekend in een persbericht. De herfst/wintercollectie 2018 is de eerste collectie die wordt geïntroduceerd.

Volgens het persbericht is het unisekslabel Selected People een mix tussen Scandinavische en Aziatische mode. Het merk zegt daarnaast ook veel nadruk te leggen op functionaliteit en kwaliteit.

Het hoofdthema van de eerste collectie is streetwear en mode. De sportieve herfst/wintercollectie van het merk bevat in totaal 160 verschillende producten. De materialen die gebruikt worden variëren van Deense wol tot aan Italiaanse prints, zo blijkt uit het bericht. Voor het kleurgebruik werd gekozen voor marine, camel en off-white.

Selected People zegt in het persbericht dat het grote verschil tussen het merk en andere modemerken de kwaliteit is. “Op een gegeven moment besloten we de productie uit te stellen, zodat de leverancier tijd had om een fijnere en betere versie van de gerecycleerde wol te ontwikkelen. We werken continu aan het verbeteren en vergroten van het aantal stijlen gemaakt van duurzamere vezels. Het vinden van de juiste kwaliteit en expressie maakt het verschil,” aldus hoofdontwerper van Selected People Henrik Busk in het persbericht.

De collectie is vanaf 10 augustus verkrijgbaar via de webshop van het merk. Prijzen variëren tussen de 120 euro en 600 euro.

Bestseller heeft op dit moment 18 merken in het portfolio, waaronder Postyr, Vila, Vero Moda, Jack & Jones, Only, Selected Femme en Selected Homme, Noisy May, Object, Name It, Pieces, Only & Sons, Juna Rose, Yas, Mamalicious, Jacqueline de Yong, Produkt, en Selected People. De groep behaalde in boekjaar 2016/2017 een omzet van 3,15 miljard euro, dankzij een groei van 3 procent.

Beeld:Selected People via Bestseller

Bestseller
Selected People