• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • BFC Vogue Designer Fashion Fund naar Mary Katrantzou

BFC Vogue Designer Fashion Fund naar Mary Katrantzou

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Mary Katrantzou, in de Benelux vooral bekend door haar samenwerking met Topshop, heeft de BFC Vogue Designer Fashion Fund prijs gewonnen. De van oorsprong Griekse ontwerpster nam het op tegen Emilia Wickstead, Holly Fulton, Michaal van der Ham, Mother of Pearl, Osman en Sophia Webster.

De award is een initiatief van het British Fashion Council (BFC) en de Britse Vogue. De Britse modeprijs wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar ontvangt een jaar lang begeleiding en 200.000 pond (270.000 euro) aan prijzengeld om zijn of haar label wereldwijd uit te breiden.

De finalisten moesten niet alleen hun collecties aan de jury laten zien, maar ook een business plan presenteren.

Mary Katrantzou: van London Fashion Week talent tot één van ‘s werelds spraakmakendste ontwerpers

Katrantzou werd niet voor het eerst genomineerd. Vorig jaar en het jaar daarvoor stond de ontwerpster ook al op het lijstje met finalisten. Net als Emilia Wickstead en Osman.

"Mary Katrantzou heeft de award ongelooflijk verdiend dit jaar," zegt Alexandra Shulman, redacteur van de Britse Vogue en voorzitter van het BFC Vogue Designer Fashion Fund. "Uiteindelijk waren we het er allemaal over eens dat Mary niet alleen een sterk en enorm aansprekende identiteit voor haar werk heeft gecreëerd, maar dat ze het in zich heeft om, samen met de steun van deze prijs, een spannende en succesvolle volgende fase van haar carrière neer te zetten."

Het werk van de in Londen woonachtige ontwerpster wordt getypeerd door kleurrijke (foto)prints. Caroline Rush van BFC noemt Katrantzou 'één van 's werelds spraakmakendste ontwerpers'. "Iedereen die haar kent is het met me eens dat ze een onvermoeibare werker is. Ze heeft een overvloed aan creativiteit," zegt Rush. "Het is een groot genot om met haar te werken en we zijn blij dat we Mary en haar bedrijf kunnen ondersteunen in deze spannende tijd van groei."

Foto: Mary Katrantzou met Alexandra Shulman en Natalie Massenet van het British Fashion Council

BFC
BFC/Vogue Designer Fashion Fund
britishfashion foundation
Mary Katrantzou
Vogue