• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ‘Bijna 4 op de 10 Nederlanders gaf minder geld uit aan feestkleding afgelopen december’

‘Bijna 4 op de 10 Nederlanders gaf minder geld uit aan feestkleding afgelopen december’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Pexels

Zestig procent van de Nederlanders heeft afgelopen december meer gelet op hun uitgavenpatroon dan voorgaande jaren, aldus onderzoek van Flanderijn onder 1.200 Nederlanders. Op feestkleding werd ook bespaard, 37 procent van de ondervraagden gaf aan bewust minder geld uitgegeven te hebben hieraan.

Feestkleding was niet het enige waarop Nederlanders bespaarden. Ook werd de hand op de knip gehouden als het ging om kerstversiering, vuurwerk, cadeaus, eten en uitjes. Op deze laatste twee werd relatief het minst bespaard.

Echter was het niet voor iedereen een maand waarin de hand op de knip werd gehouden. Namelijk 31 procent van de ondervraagden gaf aan niet bewust in hun uitgaven te hebben gesneden afgelopen december.

Afgelopen november gaf ABN Amro al aan dat er een krimp in de uitgaven aan kleding en schoenen, sport, speelgoed en games en cadeauartikelen werd verwacht. Toen gaf ook al 42 procent van de respondenten van ABN Amro aan dat ze minder aan kleding en schoenen wilden uitgeven voor de feestdagen.

Feestdagen