• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bontartikelen onjuist gelabeld in tien Europese landen

Bontartikelen onjuist gelabeld in tien Europese landen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Uit een onderzoek van de Fur Free Alliance in samenwerking met Bont voor Dieren blijkt dat in 10 Europese landen bontartikelen onjuist gelabeld zijn. “Consumenten hebben juist duidelijke etikettering nodig om weloverwogen keuzes te kunnen maken,” aldus het persbericht.

Van alle items die onderzocht zijn bleek 68 procent niet juist gelabeld te zijn volgens de Europese wet. De naleving van de wet verschilde per land aldus het onderzoek. Zo had 49 procent van de onderzochte items in Oostenrijk een onjuiste omschrijving, maar het Groot-Brittannië spande de kroon met 93 procent van de labels die onjuist was.

”Mensen denken nog altijd dat een goedkopere jas geen echt bont zal hebben in de kraag. Niks is minder waar. Alle jassen en mutsen kunnen tegenwoordig goedkoop bont uit China bevatten. De uitslagen van ons onderzoek laten zien dat de Europese wetgeving te kort schiet en de consument consequent misleid wordt,” aldus Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren. “Zelfs bij volledige naleving is de tekst die nu toegevoegd moet worden aan een etiket onbegrijpelijk voor de consument.” Dit bleek uit een onderzoek die de organisatie heeft uitgevoerd onder het winkelend publiek. Het gros van de ondervraagden dacht juist dat er geen dierlijke materialen zijn gebruikt na het lezen van de juist geformuleerde zin.

Bont