• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bottega Veneta prijkt hoog op Lyst Index Q2

Bottega Veneta prijkt hoog op Lyst Index Q2

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De nieuwe Lyst Index van mode-zoekmachine Lyst is weer uitgebracht en dit kwartaal staat Gucci weer op nummer een in de lijst van meest populaire merken. Geen verassing; het luxe merk staat al voor de vijfde keer in twee jaar aan de top. De merken Off-White en Balenciaga belandden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Er staat ook een nieuwe generatie It-bags op de productlijst. De Jitney 1.4 “Cash Inside” tas van Off-White is de grote winnaar, maar ook de croc-effect tas van Chloe scoorde hoog met een derde plaats op de ranglijst.

Er is echter een merk dat nu stilletjes furore maakt op sociale media. Bottega Veneta, het ultra-luxe Italiaanse lederwarenmerk, boekt ongekend succes met zijn nieuwe clutchtas, ‘The Pouch’ genaamd. De tas staat op plek nummer vijf op de Lyst lijst en dat is niet verwonderlijk. Hij is steevast uitverkocht en wordt sinds de lancering meer dan 10.000 keer per maand bekeken op het platform.

Nieuw creatief directeur Daniel Lee, een Central Saint Martins alumnus en voormalig Celine ontwerper onder Phoebe Philo, heeft gedurende het jaar dat hij bij Bottega Veneta werkt een soort cultstatus bereikt die herinnert aan de hoogtijdagen van Phoebe Philo bij Celine. De hype om Lee en Bottega Veneta is zelfs zo groot dat het geleid heeft tot de creatie van een nieuw Instagram-account, @newbottega, een ode aan de ontwerpen van Lee. Het account verwijst naar het Instagram-account @oldceline, een eerbetoon aan Philo’s tien jaar bij Celine.

Volgens de Australische Vogue.com zou Lee met zijn ontwerpen, waaronder ook een hooggehakte sandaal met vierkante neus, de weg vrij kunnen maken voor een complete vernieuwing van het vermaarde modehuis.

Over de Lyst Index

Ieder kwartaal brengt mode-zoekmachine Lyst een nieuwe lijst van de twintig hotste merken en producten uit in zijn Lyst Index. Hiervoor maakt de site gebruik van het online shop- en zoekgedrag van ruim 5 miljoen shoppers per maand. Ook sociale media statistieken worden hierin meegenomen.

Foto: Bottega Veneta “The Pouch” via Lyst.

Bottega Veneta
bottega veneta pouch
It Bags
Lyst
Lyst Index