• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Britse ontwerper S.S. Daley wint LVHM Prize 2022

Britse ontwerper S.S. Daley wint LVHM Prize 2022

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: S.S. Daley, LVHM Prize

De Britse ontwerper S.S. Daley (volledig Steven Stokey-Daley) heeft vandaag de jaarlijkse LVHM Prize voor jonge ontwerpers ontvangen, zo deelt de LVHM via hun Instagram account. Hij ontvangt hiermee een geldbedrag van 300.000 euro en zal daarnaast een jaar lang coaching krijgen door experts van LVHM.

S.S. Daley groeide op in het Britse Liverpool en werkte voorheen voor onder andere Alexander McQueen en Tom Ford, zo staat er op de website van de LVHM Prize vermeldt. In zijn ontwerpen verkent hij het Britse klassensysteem door middel van herinterpretaties van de cultuur van de Britse elite. Ook past hij ecologische manieren van ontwerpen toe: zo gebruikte hij voor zijn collecties overschot materialen van onder andere Alexander McQueen.

Onder de juryleden vielen dit jaar Kim Jones; Maria Grazia Chiuri; Nigo; Silvia Venturini Fendi; Stella McCartney; Nicolas Ghesquière, Jonathan Anderson en Delphine Arnault. De Karl Lagerfield Special Jury Prize ging naar de Amerikaanse Eli Russell Linnetz van het merk Erl, en Idris Balogun van Winnie New York. Zij delen samen een geldprijs van 150.000 euro en zullen ook beide een jaar lang coaching ontvangen.

Vorig jaar ging de LVHM Prize naar Nensi Dojoka.

Erl
LVHM
LVHM Prize
S.S. Daley
Winnie New York