Burberry lanceert onderzoeksinitiatief met Royal College of Art

Burberry heeft samen met het in Londen gevestigde Royal College of Art (RCA) de Burberry Material Futures Retail Group opgericht, een onderzoeksinitiatief dat zich richt op innovatie en duurzaamheid. Dat heeft het Britse modehuis bekendgemaakt.

De Burberry Foundation ondersteunt het initiatief met een bedrag van 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro) voor het RCA en is volgens het luxemerk het eerste STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics) onderzoekscentrum op een universiteit voor design. Enkele doelen van het onderzoeksprogramma zijn het uitvinden van nieuwe duurzame materialen, het verminderen van afvalstoffen en het kijken naar manieren waarop de industrie productie kan bevorderen en klantbeleving kan veranderen.

Van de 3 miljoen pond gaat 750.000 pond (854.000 euro) naar het al bestaande Burberry Design Scholarship. Het is de eerste in een verdere reeks subsidies die Burberry nu heeft bekendgemaakt.

Het project begint als een virtuele hub in het RCA en wordt tegen 2020 omgebouwd tot een fysieke ruimte, wanneer de universiteit is verhuisd naar een nieuw gebouw in Battersea. “De groep zal een brede werkomgeving bestrijken, van het onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve duurzame materialen tot het ontwerpen van nieuwe fabricagemethoden, evenals het koesteren en ondersteunen van nog meer Brits design-talent,” zegt CEO Christopher Bailey.

De subsidie is tevens in lijn met Burberry’s nieuwe responsibility agenda die drie doelstellingen voor de komende vijf jaar bevat: om een miljoen mensen in de gemeenschappen van het bedrijf en de verdere luxe industrie te ondersteunen, ervoor te zorgen dat alle Burberry-producten tenminste één element bevatten dat het milieu positief verandert en een aanpak te ontwikkelen om afval te hergebruiken.

Beeld: Burberry Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN