Burberry-voorzitter Sir John Peace is van plan het luxe modehuis te verlaten. Dat melden diverse media. De 68-jarige Peace was ruim vijftien jaar werkzaam bij Burberry. Waarom en wanneer precies hij zijn post verlaat, is nog onduidelijk.

Het nieuws komt een paar weken voordat Marco Gobetti de positie van CEO overneemt van Christopher Bailey.

In zijn rol als voorzitter moest Peace onder andere de beslissing om Christopher Bailey’s functie van creatief directeur met die van algemeen directeur te combineren, verdedigen nadat Angela Ahrendts in 2013 aftrad. Twee jaar geleden moest hij ook de loonregeling van Bailey verweren. Ruim 52 procent van Burberry’s investeerders was toen tegen zijn salarispakket.

In aanvulling op het nieuws van Peace’s vertrek, maakte Burberry de benoeming van Jeremy Darroch als de nieuwe Senior Independent Director (SID) bekend. Hij zal die functie vanaf 1 juli vervullen en vervangt daarmee Philip Bouwman. In zijn nieuw aangewezen rol zal Darroch de zoektocht naar een opvolger voor Peace leiden, welke naar verwachting eind 2018 wordt bekendgemaakt.

Verder heeft Burberry Ron Frash, voormalig vice-voorzitter en chief merchandising officer bij Saks Fifth Avenue, benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder en lid van benoemingscommissie. Frash is per 1 september actief in zijn nieuwe functies.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN