• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A donsjassen RDS-gecertificeerd

C&A donsjassen RDS-gecertificeerd

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De nieuwe collectie donsjassen van C&A is gemaakt met RDS-gecertificeerd (Responsible Down Standard) dons. Het is voor het eerst dat de complete collectie gewatteerde jacks van C&A verantwoord is geproduceerd. Dat meldt C&A in een persbericht.

"We hopen dat deze RDS-norm de best practices kan beïnvloeden en de traceerbaarheid binnen de hele textielindustrie naar een hoger niveau kan tillen. Zo kan ook de klant beter geïnformeerde keuzes maken en kunnen we op het einde van de rit het dierenwelzijn verbeteren in de toeleveringsketen van C&A," zegt Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer C&A Global, in een reactie.

De Responsible Down Standard (RDS) is een onafhankelijke, vrijwillige norm van Textile Exchange en werd de afgelopen drie jaar ontwikkeld in samenwerking met dierenwelzijnsgroepen, experts uit de sector, merken en detailhandelaars. RDS wordt gecertificeerd door externe instanties en waakt voor praktijken zoals het voeren onder dwang en het levend plukken van dieren. Bovendien garandeert de norm volledige traceerbaarheid in de productieketen.

C&A is wereldwijd al een van de grootste retailers in biokatoen. Samen met H&M en Tchibo vormt de moderetailer de top drie van retailers die het meeste biokatoen verwerken in hun collecties. In mei van dit jaar publiceerde C&A een Global Sustainability Report waarin werd aangekondigd dat het bedrijf over vier jaar het meest duurzame retail modemerk ter wereld wil zijn.

Foto: C&A website

C&A
Dons
RDS
Responsible Down Standard