Cédric Charlier lanceert eerste mannencollectie in Milaan

De Belgische ontwerper Cédric Charlier gaat zijn eerste mannencollectie tonen in Milaan. Voor de gelegenheid zal hij ook de vrouwencollectie presenteren. De show staat gepland op 16 juni.

Volgens Charlier kunnen de mannen- en vrouwencollecties goed samen getoond worden, omdat de lijnen ‘perfect complementair’ zijn. Volgens hem is het logischer om beide collecties in januari te tonen.

“Milaan representeert een belangrijke positie voor mannenmode,” zegt Charlier tegen WWD. “Ik ben enthousiast om mijn eerste mannencollectie te lanceren tijdens de modeweek in januari, en om mijn vrouwencollectie ook op de catwalk te brengen.”

Beide collecties worden geproduceerd door de Italiaanse modegroep Aeffe, met wie Charlier al sinds januari 2012 een licentie heeft voor de mannenlijn. Voorzitter Ferretti liet in juni al weten dat hij ‘vanaf het begin in het talent en de visie van Cédric Charlier geloofde’. “We produceren zijn lijn nu al voor vier jaar en zijn werk is erg gegroeid en volwassen geworden. Hij heeft een zeer precieze esthetiek opgebouwd, die een loyale en supportende klant kent. Het moment is eindelijk gekomen om het merk consistent uit te bouwen -een lang gekoesterde droom- met het creëren van een mannencollectie. Het is niet moeilijk om de Charlier-man voor te stellen, als natuurlijke uitbreiding van de vrouwencollectie.”

Charlier werkte eerder als creatief directeur bij Cacharel. Daarnaast heeft hij ook gewerkt bij de modehuizen Céline, Jean Paul Knott en Lanvin. Hoewel hij bekend staat om geometrische cuts en zijn uitgesproken kleurgebruik, zal de nieuwe collectie ‘heel anders zijn’. De ontwerper is van plan om 50 herfstlooks te presenteren, waarbij de nadruk ligt op stofgebruik. Hij liet weten aan ‘klassieke kleding met een twist’ te denken; ‘sportief en verfijnd’.

Aeffe heeft ook modelabels als Moschino , Alberta Ferretti, Philosophy di Lorenzo Serafini en Pollini onder zijn hoede, en produceert en distribueert ook voor Jeremy Scott.

Beeld: Facebook Cédric Charlier AW17

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN