• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CEO Waste2Wear genomineerd voor EY Emerging Entrepreneur Award

CEO Waste2Wear genomineerd voor EY Emerging Entrepreneur Award

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Mode

Monique Maissan, CEO van Waste2Wear is genomineerd voor de EY Emerging Entrepreneur Award. Ze is daarmee de eerste Nederlandse ondernemer op het gebied van circulair textiel gebruik die is genomineerd voor de prestigieuze ondernemersprijs, meldt het bedrijf in een persbericht.

Maissan is een van de eersten die een recyclingproces heeft weten te ontwikkelen dat plastic afval van consumenten omzet in 100 procent gerecyclede stoffen en textielproducten. De CEO startte tien jaar geleden in haar strijd tegen het verminderen van plastic afval met Waste2Wear. Nu behoren bedrijven als Claudia Sträter en Joolz tot haar klantenkring.

Dit jaar brengt Waste2Wear ‘Ocean Fabrics’ op de markt, zo is te lezen in het persbericht over de nominatie. De stoffen zijn gemaakt van plastic afval uit het water en de kustgebieden van Chongming Island. Dit is een klein eiland bij Shanghai. Het plastic afval wordt ingezameld door voormalige vissers. Zij hebben hun inkomen verloren als gevolg van milieuregelgeving die een visverbod heeft opgelegd in de regio. Waste2Wear heeft in samenwerking met de lokale overheid en het Narwhal Ocean Center voor deze voormalige vissers een stabiel bedrijfsmodel gecreëerd. Door het vissen van plastic afval uit de oceaan krijgen zij nu weer inkomsten. Samen vissen zij wekelijks meer dan drie ton plastic afval uit de oceaan.

De structurele basis waarop de voormalige vissers plastic afval uit de oceaan vissen, is tevens een volgende stap binnen het Ocean Plastic Project. Geïnitieerd door Waste2Wear, komen binnen dit project partijen uit verschillende sectoren samen om oplossingen te vinden die plasticvervuiling in oceanen tegen moeten gaan. Vorig jaar heeft het project in samenwerking met acht Nederlandse retail bedrijven bijgedragen aan de recycling van 2 miljoen PET-flessen.

Over de Nominatie EY Emerging Entrepreneur Award

Naast Maissan zijn er nog elf genomineerden voor de Nederlandse ondernemersprijs Emerging Entrepreneur of the Year. De genomineerden zullen worden beoordeeld op basis van een aantal criteria, zoals hun visie, innovatieve en strategische capaciteiten, financiële resultaten en bijdrage aan de samenleving. De genomineerde ondernemers zullen zich op 4 september presenteren aan de jury. De jury zal de finalisten selecteren en de winnaar wordt op 2 oktober bekend gemaakt. De prijs is bedoeld om innovatieve ondernemers op een voetstuk te zetten en aan te moedigen. Naast de EY Emerging Entrepreneur Award wordt gelijktijdig ook een EY Entrepreneur Of The Year uitgereikt.

In het verleden wonnen onder andere Paul Schouwenaar, destijds directeur van de Zeeman Groep (2003), Ronald de Waal van WE International (2008) en Claudia Willemsen van Kleertjes.com BV (2009) de Entrepreneur Award.

Editors note: Dit artikel is na publicatie aangepast. Er is een zin verwijderd over de genomineerden. Daar werden drie namen van juryleden genoemd.

Portret Waste2Wear Maissan Grainne Quinlan

Entrepreneur ofthe Year
EY Emerging Entrepreneur Award
Monique Maissan
Ocean Fabrics
Ocean Plastic Project
Waste2Wear
Waste2Wear ‘Ocean Fabrics’