• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Claudie Pierlot naar Nederland

Claudie Pierlot naar Nederland

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het heeft bijna zes jaar geduurd, maar half juli is het zo ver. Dan opent Claudie Pierlot een eerste verkooppunt in Nederland. Het gaat om een shop-in-shop van 50 vierkante meter in de Bijenkorf in Amsterdam. Claudie Pierlot is het derde merk van het Franse SMCP concern. Het moederbedrijf achter de labels Sandro en Maje, dat in april van dit jaar is overgenomen door het Chinese Shandong Ruyi.

Na Sandro en Maje ook Claudie Pierlot naar ons land

In 2012 zette Sandro en Maje de eerste stappen op de Nederlandse markt. De merken werden eveneens via shop-in-shops bij de Bijenkorf in ons land geïntroduceerd. In 2015 kwamen daar twee zelfstandige winkels bij. In de P.C. Hooftstraat in Amsterdam zitten de winkels van Sandro en Maje naast elkaar. In Frankrijk zijn de merkwinkels ook vaak bij elkaar in de buurt gevestigd. Net als Claudie Pierlot. Claudie Pierlot, de winkels zijn herkenbaar aan de donderblauwe pui, is met 163 verkooppunten in 16 landen nog een kleintje vegeleken bij de andere twee. Sandro heeft 503 verkooppunten in 31 landen en Maje 414 verkooppunten in 32 landen.

Een woordvoerder van SMCP laat aan FashionUnited weten dat het concern het derde merk van de groep verder wil uitrollen in ons land. Dat betekent meer shop-in-shops en ook eigen winkels. Op welke termijn precies wil het bedrijf niet zeggen.

De lancering van Claudie Pierlot in Nederland is mogelijk ook een voorbode voor de komst van het multibrand retailconcept van SMCP '341' ('three four one') waar alle drie de merken van de groep verkrijgbaar zijn en zo elkaar versterken.

Claudie Pierlot werd in 1984 opgericht door model en ontwerpster Claudie Pierlot. Pierlot werkte onder meer voor Dorothée Bis en warenhuis Printemps en ontwikkelde met het eigen label in feite haar ideale garderobe. Dat bleek tevens de ideale garderobe van menig Parisienne; vlot, chic en comfortabel. Voor haar dood in 2009 verkocht Pierlot het merk aan de twee zussen achter Sandro (Evelyne Chetrite) en Maje (Judith Milgrom). De acquisitie betekende het begin van de groep SMCP (kort voor Sandro, Maje en Claudie Pierlot).

Voor meer informatie en achtergronden over de SMCP Group lees de FashionUnited tijdlijn


claudie peirlot
Maje
Sandro
SMCP
SMCP Group