• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Club Pyjama: Mulas Hybrid Haus presenteert pyjama voor nu in bed en straks op de dansvloer

Club Pyjama: Mulas Hybrid Haus presenteert pyjama voor nu in bed en straks op de dansvloer

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Tussen 17 en 19 december liet Jessica van Halteren, ontwerper van modelabel Mulas Hybrid Haus, zich zestig uur lang opsluiten in een club in Amsterdam West. Hier werkte ze bijna onafgebroken aan een ontwerp voor een uniek pyjamapak. Het pak van zwart satijn, met lange wijde broek, overslagtop en ceintuur moest geschikt zijn voor in bed, op de bank en - na de lockdown - op de dansvloer. Vandaag wordt het pak gelanceerd.

Het project is onderdeel van het concept ‘60 Hours’ van Club in the Cloud, een private uitgaanslocatie aan de Jan Evertsenstraat. Gedurende tien weken werken tien verschillende makers in een tijdslot van 60 uur aan een eigen project in het gebouw van de club, die momenteel gesloten is. De maker is tijdens het project continu te volgen via een livestream op de website van Club in the Cloud. De club wil op deze manier een podium bieden aan ontwerpers, kunstenaars en anderen uit de creatieve industrie ten tijde van de coronacrisis.

Foto’s: Raymond van Mil

Van Halteren vond het ‘heel tof’ om in de club te werken, zo vertelt ze over de telefoon. “Je werkt zestig uur lang is een ruimte zonder ramen, zonder daglicht. Je komt echt in een soort bubbel.” In zestig uur maakte ze het ontwerp, contacteerde ze een productie-atelier, werden er foto’s gemaakt door fotograaf Raymond van Mil, en smeedde Van Halteren plannen voor een toekomstige samenwerking met de Japanse ontwerper Hino Miho om de pyjama in een andere print uit te brengen. “Als je alles opeens in zestig uur moet doen, ga je andere keuzes maken, heel bijzonder.” Al haar bewegingen werden gefilmd en live uitgezonden. “Dat was wel een beetje wennen,” aldus Van Halteren, “maar ook leuk. Je bent alleen, maar je voelt je niet alleen.”

Foto’s: Raymond van Mil

De pyjama wordt in oplages van tien geproduceerd door Enver Ayaz en Dora Kozhuharova, twee kleermakers die ook in Amsterdam West werkzaam zijn. Door de pakken in kleine oplages te produceren wordt het risico op overschotten, en dus afval, zo laag mogelijk gehouden, legt Van Halteren uit.

Het pyjamapak is volgens Mulas Hybrid Haus toegankelijk voor alle lichaamsvormen, genders en maten. De multifunctionele pyjama is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Club in the Cloud en is vanaf 23 december te zien achter het raam van de Club Gallery op de Jan Evertsenstraat. Daar worden zowel pyjamapak als de fotoserie ten minste tot het eind van het jaar tentoongesteld.

Foto’s: Raymond van Mil

Homepagebeeld: fotografie Raymond van Mil, design Mulas Hybrid Haus

club in the cloud
Coronavirus
Jessica van Halteren
Mulas Hybrid Haus