• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De 6 grootste retailtrends gezien op New York Fashion week lente/zomer 2019

De 6 grootste retailtrends gezien op New York Fashion week lente/zomer 2019

Door Marjolein Stormezand

17 sep. 2018

Mode

Naar welke trends moeten retailers volgend modeseizoen uitkijken, welke moeten zij vergeten en welke klassiekers blijven regeren? Het retail-onderzoeksbureau Edited, dat online verkopen in de Britse en Amerikaanse markt analyseert, zocht het uit op de New Yorkse vrouwenmodeweek, gehouden afgelopen 6 tot en met 14 september, en publiceerde dit in hun trendreport lente/zomer 2019. FashionUnited kreeg het verslag in handen en deelt de grootste retailtrends.

Kleuren lente/zomer 2019: rood, helder blauw, geel, sinaasappel en metallic

De modeweek van New York liet volgens Edited een duidelijke richting zien voor de kleurentrends lente/zomer 2019. Het onderzoeksbureau schrijft dat de lentekleuren een nieuwe variant zijn op de belangrijkste kleurentrends van dit herfstseizoen; rood, helder blauw, geel, sinaasappel en metallics. Deze kleuren worden voor de lente 2019 vertaald naar wijnrood, mandarijn oranje, boter geel, teal (een blauw-groene kleur), mauve en een metallic die meer naar roze (gezien op de show van Vaquera), goud (Rodarte) en groen (Priscavera) neigt dan naar zilver.

Edited rapporteert neon als duidelijkste kleurentrend op New York Fashion Week lente/zomer 2019. Van shocking pink tot aan markeerstiftkleuren geel, oranje en groen, het kwam onder andere aan bod in de collecties van Jeremy Scott, Prabal Gurung en in iets subtielere vorm bij Adeam.

Foto’s: Prabal Gurung en Jeremy Scott lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Denim en leer blijven populair, maar krijgen concurrentie van crochet

De New York Fashion Week laat volgens Edited heel duidelijk zien dat denim en leer nog heel populaire materialen zijn in de vrouwenmode. Twee materialen die daarnaast opvielen waren crochet (gezien bij Tory Burch, 3.1 Phillip Lim en Michael Kors) en vinyl (Adeam, Badgley Mischka en Marc Jacobs).

Foto’s: Tory Burch en 3.1 Phillip Lim lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Thema’s NYFW lente/zomer 2019: Wilde Westen en Super Romantisch

Het Wilde Westen blijft een belangrijk thema, maar manifesteert zich volgens Edited in de lente van 2019 anders dan tijdens de herfst. Katoen wordt gecombibeerd met zwaardere suedes en leer. De aandacht verschuift van praktische outerwear naar meer romantische kleding zoals prairie maxi-jurken

Accessoirestrends gezien op New York Fashion Week 2019

De accessoires die in de lente/zomer 2018 langzaam de harten van de millennial veroverde; micro-zonnebrillen, vissershoedjes, sjaals en veel kettingen rond de nek, blijven ook in de lente/zomer 2019 nog veel geziene items. Voor de lente/zomer 2019 worden de statement oorbellen nog groter, hoekiger en worden ze versierd, analyseert Edited.

Schoenentrend NYFW lente/zomer 2019

In de categorie hakken zag edited op de New York Fashion Week lente/zomer 2019 opvallend veel geel schoeisel, de populaire kleur van lente/zomer 2018. Het onderzoeksbureau noteerde voor het volgend seizoen veel dierenprinten, transparante banden, en touw/ gevlochten slippers.

Foto’s: Self Portrait en Hellessy lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Modetrend lente/zomer 2019: de terugkeer van de polo-jurk

Edited zag dat de asymmetrische one-shoulder-jurk volgend seizoen wederom wordt ingezet. Verder noteerde het onderzoeksbureau dat de polo-jurk een come back maakt (Prabal Gurung en Boss), het oversizede shirt, het zogeheten boyfriend shirt zijn intrede doet (Sies Marjan en Vaquera) en de oversizede blazer ook voor de lente/zomer 2019 een populaire jassenoptie is (Calvin Klein en Milly).

Foto: Boss lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Beeld: © Catwalkpictures.com

EDITED
modetrends lente/zomer 2019
NEW YORK FASHION WEEK
trendreport