De IAF en MODINT organiseren het 34e IAF World Fashion congres op 9 en 10 oktober 2018 in Maastricht

De International Apparel Federation (IAF) heeft besloten haar ‘‘34e World Fashion Convention’ samen met de Nederlandse brancheorganisatie voor de mode- en textielindustrie Modint op 9 en 10 oktober 2018 te organiseren in Maastricht. Deze beslissing is genomen door het bestuur van de IAF tijdens het 33e World Fashion congres op 16 oktober jl in Rio de Janeiro.

De IAF is een unieke wereldwijde federatie die kledingbrancheorganisaties, merken, leveranciers en wereldwijd opererende toeleveranciers aan de kledingbranche verenigt. Haar jaarcongres, de ‘World Fashion Convention’, biedt de mondiale mode industrie een ontmoetingsplek en een plek om te worden geïnformeerd en geïnspireerd door internationale en nationale topsprekers. Sprekers bij vorige congressen kwamen ondermeer van Tommy Hilfiger, H&M, Hugo Boss, Desigual, Disney, VF, Zegna, Esquel en Escada, alsmede van McKinsey, BCG, de ILO, de Wereldbank en de OESO. De ‘World Fashion Convention’ is een gevestigd evenement in de bedrijfstak die ieder jaar zwaargewichten uit de branche uit meer dan 20 landen bij elkaar brengt. Bovendien brengt het de internationale bezoekers in contact met de lokale industrie in ieder jaar weer een nieuw land.

Maastricht biedt een uitstekende setting voor het 34e World Fashion Congres. Het is een modegevoelige, creatieve, ‘smart’ stad met een sterk internationaal karakter in de directe nabijheid van top centra voor logistiek en de ontwikkeling van nieuwe materialen. In Maastricht zien we een nieuw soort mode industrie ontstaan: meer interdisciplinair en met een grotere nadruk op technologie en duurzaamheid. Jurgen Moors, directeur van het Maastricht Convention Bureau: “Wij dragen als stad en regio graag bij aan het succes van dit congres, mede omdat het de fashion sector en creatieve industrie die hier lokaal goed verankerd zijn, internationaal profileert. Het is fantastisch dat Maastricht nu in één naam genoemd wordt met eerdere gaststeden van wereldniveau zoals Mumbai, Hong Kong, New Delhi en Shanghai.”

Het congres wordt gehouden in het Crowne Plaza Hotel in Maastricht. Bezoekers worden welkom geheten in het prachtige stadhuis van Maastricht. De sociale highlight van het congres, het gala diner, vindt plaats op Chateau St. Gerlach.

Meer informatie vindt u op de website van IAF. De IAF en MODINT kijken er naar uit u te verwelkomen op het 34e IAF World Fashion Congres in Maastricht op 9 en 10 oktober 2018!

De IAF en MODINT organiseren het 34e IAF World Fashion congres op 9 en 10 oktober 2018 in Maastricht

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN