• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De mooiste shows van de Barcelona Bridal Fashion Week

De mooiste shows van de Barcelona Bridal Fashion Week

Door Anne-Sophie Castro

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Afgelopen week verzamelde iedereen die iets voorstelt in de internationale bruidsmode in Barcelona. Van 23 tot 27 april vond hier namelijk de Barcelona Bridal Fashion Week plaats: het enige evenement van zijn soort in Europa, waar maar liefst 27 bruidsmodemerken hun collecties toonden - onder hen waren de meest prestigieuze namen uit de industrie die wereldwijde faam genieten zoals Pronovias, Rosa Clará, Reem Acra en Yolancris. Na de shows volgde een vakbeurs waar in totaal 370 labels uit 28 landen aanwezig waren.

FashionUnited selecteerde uit alle modeshows de mooiste trends voor 2019.

Pronovias

Dit Spaanse label showde zijn nieuwe collectie "Atelier" met een show in het "Pabellón Italiano". Op de catwalk kwamen bekende modellen voorbij als Romee Strijd, Cindy Bruna, Blanca Padilla, Sarah Fraser, Grace Guozhi, én moeder en dochter Blanca Romero en Lucía Rivera. Hervé Moreau, artistiek directeur van Pronovias, benadrukte dat het belangrijkste in deze nieuwste collectie de diversiteit is: “De lijn bevat opties voor iedere bruid: of je nu op het strand het jawoord wilt geven, in een tuin of toch in de kerk.”

Rosa Clará

Rosa Clará koos voor het ‘’Recinto Modernista San Pau’’ - een bijzonder gebouw in art nouveau stijl - als de locatie voor haar modeshow tijdens de bruidsmodeweek. De modellen er minimalistischer uit dan normaal het geval is. En de collectie zelf? Die bevatte uitbundige prints, sluiers en elegante accessoires die één ding gemeen hadden: het versterken van de natuurlijke schoonheid van de vrouw die ze draagt. Het Barcelonese merk liet tevens een gewaagde kant zien door semi-transparante stoffen in de collectie te verwerken die ‘’insinueren maar niets laten zien’’ en te werken met lage uitsneden op de rug.

Reem Acra

Reem Acra, de Amerikaanse ontwerpster met Libanese roots, mocht op 28 april de vooraanstaande ‘’Elle International Bridal Award’’ in ontvangst nemen voor de beste bruidsjurk. De grote winnaars op die avond waren Acra en Tiffany & Co., die de prijs binnensleepten met de ‘’Diamond Dress’’ uit de lentecollectie 2018 ‘’Breakfast at Tiffany’s’’. De jury prees de jurk omdat deze ‘’regelrecht uit een sprookje leek te zijn gekomen’’.

Marco & María

Dit label, afkomstig van de Canarische eilanden, onderscheidde zich van alle andere merken door kleur te gebruiken. Op de catwalk kwamen jurken voorbij in warme tonen roze, nude en grijs maar ook in koelere kleuren waaronder ijsblauw: een ode aan de vier seizoenen. In deze collectie voor 2019 waren de silhouetten licht en luchtig dankzij het gebruik van tule in rokken en het toevoegen van bloemenprints.

Yolancris

De zussen Yolanda en Cristina Peréz, hebben dit jaar hoog ingezet. Zij kozen ervoor hun show in de openlucht te houden op een speciaal daarvoor ingerichte catwalk van 45 meter in het hart van Barcelona, waarbij zelfs de lokale theatergroep Fura dels Baus een rol speelde in het spektakel. Meer dan 80 jurken werden gepresenteerd, en op de achtergrond klonk al die tijd rockmuziek: een casual verwijzing naar de jaren ‘80. Onder het motto #Identity was de collectie geïnspireerd op grote mode iconen als Grace Jones of de markiezin van Casatti, maar dan met een knipoog naar de moderne vrouw.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op FashionUnited.es. Vertaling en bewerking: May-Anne Oltmans

Foto’s: Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW)

Barcelona Bridal Fashion Week
Bridalwear
Bruidsmode
MARCO & MARIA
Pronovias
Reem Acra
ROSA CLARA
YOLANCRIS