• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De toekomst van kleding

De toekomst van kleding

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Reputatie Fabriek, eigendom van het merk.

Kleding is iets wat altijd evolueert. Vroeger droegen we nog bont, waar we nu echt niet meer aan moeten denken. De mens van nu is zich veel meer bewust van waar kleding van wordt gemaakt. Duurzame kleding is steeds belangrijker geworden en dat zal in de toekomst zeker zo blijven.

Wat gebeurt er als we stoppen met duurzame kleding?

Als we doorgaan met het gebruik van niet-duurzame methoden om kleding te produceren, kunnen we te maken krijgen met ernstige milieuproblemen. The Guardian meldt dat "de textielindustrie de op één na grootste vervuiler ter wereld is, na olie." Dit is grotendeels te wijten aan de giftige kleurstoffen en chemicaliën die in het productieproces worden gebruikt, evenals aan de enorme hoeveelheid energie die nodig is om synthetische materialen te produceren.

Waar moet kleding dan van gemaakt worden?

In de toekomst zullen we meer natuurlijke materialen in de kledingproductie zien, zoals bamboe, hennep en katoen. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar hebben ook een aantal andere voordelen. Hennep, bijvoorbeeld, is duurzaam en krimpt niet wanneer het gewassen wordt. Bamboe is antibacterieel en heeft een verkoelend effect op de huid. Katoen is absorberend en comfortabel om te dragen.

Hoe blijf je modieus én duurzaam?

Duurzaamheid is nu zo belangrijk geworden dat vrijwel elk kledingmerk zich hier nu mee bezig houdt. Zowel duurzame herenkleding als duurzame dameskleding, of zelfs duurzame kinderkleding, het is allemaal te vinden. Veel kledingmerken willen graag laten zien dat ze geven om het milieu, om in te spelen op de ‘duurzaamheidstrend’. Soms zie je ook speciale duurzaamheid collecties voorbij komen zoals the conscious collecties van de H&M, die niet alleen duurzaam zijn maar ook fashionable zodat je er modieus en milieuvriendelijk bijloopt. Kortom, duurzame kleding is de toekomst. Het is essentieel dat we hier aandacht aan blijven besteden, omdat kleding nu eenmaal een van de grootste vervuilers is op aarde. Kies duurzaam, kies voor een milieuvriendelijke kledingkast.

Duurzaamheid
Kleding
Twinlife