• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Denim City gaat naar Brazilië

Denim City gaat naar Brazilië

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Denim City gaat de oceaan over, zo blijkt uit een Facebook-post. “Denim City slaat zijn vleugels uit naar Sao Paulo,” is in de post te lezen. Het kennisinstituut wil in 2019 Denim City Sao Paulo lanceren.

Op dit moment is Denim City met de House of Denim Foundation in Brazilië om experts uit de industrie te ontmoeten, aldus het bericht. In Nederland beschikt Denim City over een werkplaats, een wasserij, een archief en een winkel. Hier is ook het klaslokaal van de Jean School te vinden.

Denim City is het kennisinstituut van House of Denim. House of Denim werd in 2009 opgericht door James Veenhoff en Mariëtte Hoitink. De denim goeroe en eigenaar van werving en selectiebureau HTNK werken al sinds 2006 aan een duurzamere denim industrie met het motto ‘Towards a brighter blue’. In een interview met FashionUnited uit 2015 vertelt Veenhoff dat de oprichters zich afvragen wat er nodig is om de wereld te veranderen. “Het bleek educatie, onderzoek en innovatie, ondernemen en netwerken,” aldus Veenhoff destijds.

Denim City
House of Denim
house of denim foundation
HTNK
Sao Paulo