• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Deze modebedrijven maken kans op de titel Retailer of the Year

Deze modebedrijven maken kans op de titel Retailer of the Year

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

De genomineerden voor een Retailer of the Year award voor dit jaar zijn weer bekendgemaakt door organisator ABN Amro. Dit zijn modebedrijven die kans maken op de titels Beste Winkelketen van Nederland 2017 en Webshop Awards 2017.

In de categorie Beste Winkelketen van Nederland zijn Hema, Zeeman en Shoeby genomineerd in de categorie ‘Baby & Kind’. Deze drie bedrijven zijn eveneens genomineerd voor een Webshop Award in dezelfde categorie. Zeeman en Shoeby hebben eveneens in de categorie ‘Damesmode’ een nominatie in de wacht gesleept samen met C&A, Jeans Centre en Miss Etam. Bij de herenmode zien we Jac Hensen, Jeans Centre, Only for Men, We Fashion en ook Shoeby terug in de genomineerden. In de categorie lingerie maken Hunkemöller, Livera en Zeeman kans op een award. Bristol, Schuurman Schoenen, Van Haren en Ziengs maken als schoenenretailers kans op een prijs. De enige moderetailer in de categorie ‘warenhuizen’ is Hema, die in dezelfde categorie ook kans maakt op een Webshop Award.

Naast de webshops van Jeans Centre, H&M en Shoeby, is Zalando ook genomineerd in de categorie ‘damesmode’. Bij de online herenmode zijn ook Jac Hensen, Jeans Centre en Only for Men genomineerd. Lingerieketens Hunkemöller en modeketen Zeeman maken beiden kans op een Webshop Award in de categorie ‘lingerie’. De webshops van Schuurman Schoenen, Van Haren en Ziengs hebben ook een nominatie in de wacht gesleept.

Naast de Beste Winkelketen van Nederland award en Webshop Awards worden ook vakprijzen uitgereikt. Zo is bijvoorbeeld het managementteam van de Bijenkorf genomineerd voor een vakprijs. Bart Karis van Zeeman, Philip Mountford van Hunkemöller en Victor van Nieuwenhuizen van Sissy-Boy dingen mee naar de prijs van Beste Retail Executive. Op het gebied van Sustainability zijn Hema en Sissy-Boy twee van de vijf genomineerden.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 14 september.

ABN AMRO
beste winkelketen van nederland
Retailer of the Year
webshop awards