• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Deze weg legt je Kings of Indigo spijkerbroek af

Deze weg legt je Kings of Indigo spijkerbroek af

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERACTIEVE KAART

Kings of Indigo is één van de weinige denimmerken die met trots kan zeggen dat het gebouwd is op duurzaamheid. Het Nederlandse label, door Rank a Brand genoemd als meest duurzame denimmerk in Europa, heeft als doel het creëren van jeans waarbij zowel de Amerikaanse roots als het Japanse minimalisme samenkomen.

Voor een denimmerk zoals Kings of Indigo, die duurzaamheid, kwaliteit en design tot zijn belangrijkste kernwaarden rekent, zijn alle stappen van het productieproces zorgvuldig gekozen. K.O.I. produceert 'close to home' om de impact op het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Maar hoe ziet het productieproces van een Kings of Indigo spijkerbroek er nu precies uit? Waar start de productie, en waar eindigt de het proces? In het kader van transparantie, heeft het Nederlandse denimmerk zijn productielocaties exclusief met FashionUnited gedeeld.

Navigeer door de wereldkaart. Door de route door zes landen af te leggen kom je te weten waar jouw King of Indigo-jeans wordt ontworpen, gesneden, gestikt en afgewerkt, alvorens ‘ie in de winkel ligt.

Klik op 'start' en ga verder via de pijlen, of klik op de getagde locaties op de wereldkaart meer te weten te komen.

Over Kings of Indigo (K.O.I.)

Kings of Indigo werd opgericht in 2010 toen Tony Tonnaer, directeur van het duurzame label Kuyichi, besloot zijn eigen merk te lanceren. De naam van het merk komt van Tonnaer’s favoriete tattoo - een koi karper op zijn rechterschouder, als eerbetoon aan zijn moeder. De debuutcollectie van het in Amsterdam gevestigde label werd in 2012 gepresenteerd en bestond uit drie modellen voor mannen en vijf voor vrouwen in tien verschillende wassingen. Sindsdien heeft het merk een flinke groei doorgemaakt en bevat de collectie nu ook kinderkleding, evenals accessoires en tops. K.O.I. heeft momenteel meer dan 350 verkooppunten in 10 landen en een online shop. Het merk is op zoek naar een geschikte locatie voor de eerste eigen winkel.

Voor meer artikelen over denim, klikt u hier.

Beeld: K.O.I.

Vertaling en bewerking: May-Anne Oltmans.

Denim
denimproductie
Jeans
K.O.I
Kings of Indigo
productie spijkerbroek
spijkerbroek