• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dierenrechtenorganisatie Peta verkrijgt aandelen LVMH

Dierenrechtenorganisatie Peta verkrijgt aandelen LVMH

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

’’If you can’t beat them, join them” moet dierrenrechtenorganisatie Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) hebben gedacht toen het besloot aandelen te verwerven in het Franse luxeconcern LVMH. Door aandeelhouder van het bedrijf te worden, krijgt Peta toegang tot aandeelhoudersvergaderingen. De organisatie hoopt op die manier van binnenuit druk uit te oefenen op het bedrijf dat volgens hen zeer onetisch te werk gaat bij het verkrijgen van dierenhuiden.

De aankoop van aandelen volgt op eerdere onthullingen van Peta waaruit bleek dat krokodillen op boerderijen in respectievelijk Vietnam, Zimbabwe en Texas in veel te kleine verblijven werden gehouden en op wrede wijze werden behandeld. Twee van de onderzochte boerderijen leverden eerder leer aan looierij Heng Long, onderdeel van LVMH.

“Iedereen van Peta die zelf op een boerderij is geweest waar exotische huiden worden verkregen, heeft kunnen zien dat de dieren in vieze hokken zijn gestopt en zo in stukken worden gesneden,” aldus Peta directeur Elisa Allen. “Of we nu moeten demonstreren op straat of onze stem moeten laten horen in de directiekamer: zowel wij van Peta als onze partners zullen er alles aan doen om te zorgen dat LVMH stopt met het verkopen van tassen, horlogebanden of schoenen die zijn gemaakt van reptielenhuid.” Vanuit LVMH werd overigens ontkennend gereageerd op de beschuldigingen van Peta: “Voor zover onze kennis reikt, werken wij niet met partners die op deze manier te werk gaan… Elke wrede omgang met dieren is in contrast met onze principes en regels.”

Hoe groot het aandeel is dat Peta heeft verkregen in het luxebedrijf precies is, is niet bekendgemaakt. Behalve aandelen in LVMH bezit de dierenrechtenorganisatie overigens ook aandelen in Hermès en Prada.

Beeld: Peta US

Hermès
LVMH
PETA
Prada