• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Peta is aandeelhouder van Hermès

Peta is aandeelhouder van Hermès

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Peta, People for the Ethical Treatment of Animals heeft daad bij het woord gevoegd; de organisatie is aandeelhouder geworden van modehuis Hermès. Het is een nieuwe stap in de strijd voor een verbod van accessoires die gemaakt worden van exotische dierenhuiden.

De dierenrechtenorganisatie heeft een enkel aandeel gekocht, om op deze manier toegang te krijgen tot de aandeelhoudersvergaderingen. "Als aandeelhouder zal Peta US van binnenuit werken om een permanent verbod te eisen op de accessoires die gemaakt zijn van exotische dierenhuiden, waaronder krokodilhuid-tassen en alligatorhuid-horlogebanden,” laat Peta UK-directeur Mimi Bekhechi weten. Hermès heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Eerder publiceerde de dierenrechtenorganisatie een filmpje over de slechte omstandigheden op krokodillenboerderijen en looierijen, waar Hermès mee verbonden zou zijn. De reportage toont horrorbeelden, waarin dieren wreed mishandeld worden en waar regels volgens de wet geschonden worden, zowel in Zimbabwe als Texas. Hermès ontkent echter dat de boerderij van hen is en zegt ook niet samen te werken met de boerderij voor de Birkin-tassen.

Onlangs liet actrice Jane Birkin nog weten dat ze niet meer blij was met de Hermès Birkin Bag die naar haar vernoemd is, omdat deze gemaakt is van krokodillenleer. Ze wil dan ook niet langer dat de tas haar naam draagt. Het is nog onduidelijk of het modehuis gehoor gaat geven aan haar verzoek.

Hermès
PETA