Hermès lijkt niet van plan Birkin Bag andere naam te geven

Jane Birkin wil niet langer dat de Birkin Bag van krokodillenleer haar naam draagt. De zangeres en actrice had aan Hermès gevraagd om de tas een andere naam te geven totdat de krokodillen beter behandeld worden.

"Jane Birkin heeft haar zorgen geuit over het slachten van krokodillen. Haar opmerkingen hebben op geen enkele manier invloed op de vriendschap en het vertrouwen dat we hebben gedeeld voor vele jaren," luidt de reactie van modehuis Hermès.

Hermès heeft dus gereageerd op Birkins uitspraken. Maar of het modehuis van plan is om actie te ondernemen, is onduidelijk.

De opschudding komt na onderzoek van dierenorganisatie Peta. De organisatie ging undercover bij verschillende bedrijven, die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan leerlooierijen, die eigendom zijn van luxelabel Hermès. De reportage toont horrorbeelden, waarin dieren wreed mishandeld worden en waar regels volgens de wet geschonden worden, zowel in Zimbabwe als Texas. Hermès ontkent echter dat de boerderij van hen is en zegt ook niet samen te werken met de boerderij voor de Birkin tassen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN