• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dior schort show in Hong Kong op, maar prikt nog geen nieuwe datum

Dior schort show in Hong Kong op, maar prikt nog geen nieuwe datum

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Dior mannenmodeshow voor FW24 Credits: Dior.

Dior heeft zijn Pre-Fall mannenmodeshow , die gepland stond voor 23 maart in Hong Kong, onverwacht uitgesteld en een uitstel voor onbepaalde tijd afgekondigd in een statement. Het luxe modehuis, dat wordt beheerd door LVMH, gaf geen verklaring voor de last-minute annulering.

Met nog maar een maand te gaan tot het geplande evenement, zouden de reis- en verblijfsarrangementen voor zowel de productieteams als de deelnemers al in volle gang zijn. De gekozen locatie voor de showcase, de Kai Tak Cruise Terminal, kan logistieke hindernissen en vertragingen hebben ondervonden bij het organiseren van zo'n grootschalige gebeurtenis, maar dit werd niet bevestigd.

De beslissing van Dior om de show uit te stellen laat de datum van de herschikking onzeker. Het gebrek aan duidelijkheid over of en wanneer het evenement wordt hervat, draagt bij aan de intrige rond het uitstel.

Het besluit zou zijn ingegeven door 'commerciële factoren’, aldus diverse media. Sommige mensen uit de sector suggereren dat de allure van Hongkong als luxe winkelcentrum de afgelopen jaren onder Chinees bestuur is afgenomen, deels door een daling van de consumentenbestedingen na de pandemie. Deze verschuiving weerhield Louis Vuitton er echter niet van om vorig jaar een mannenmodeshow met Pharrell Williams te organiseren in Hong Kong, wat wijst op verschillende strategieën van luxemerken om door het marktlandschap te navigeren.

Dior