Dior sluit zich aan bij de wereldwijde coalitie voor onderwijs opgericht door UNESCO

Ter gelegenheid van de Werelddag voor jeugdvaardigheden heeft Dior zich aangesloten bij de Global Coalition for Education, opgericht door UNESCO. Het initiatief dat voor het eerst ondersteund wordt door een modehuis, geeft kwetsbare studenten de kans om een opleiding te volgen gericht op inclusie.

'Uit onderwijs komt vrijheid. Het is essentieel om jonge meisjes te helpen hun zelfvertrouwen te ontwikkelen: het vertrouwen om te durven, onafhankelijk te zijn en te ondernemen. Deze actie is meer dan ooit essentieel om de wereld van morgen te creëren ”, vertelde Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van de damescollecties van Dior, in een persbericht.

De honderd geselecteerde studenten krijgen zo de kans om begeleid te worden door een medewerker van het modehuis en zullen gedurende tien maanden het Women @ Dior-programma volgen, de online scursus die Dior afgelopen juni lanceerde en sinds 2017 begeleidt. Onder de naam Women Leadership & Sustainability verkent het de thema's gendergelijkheid en leiderschap. De deelnemers starten een lokaal project, genaamd "Dream for Change", gericht op het waarderen en versterken van de empowerment van jonge meisjes.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.FR, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Ilona Fonteijn.

Beeld: Foto: Dior website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN