Dit is het haute couturehuis dat volgens Daily Mail de bruidsjurk van Meghan Markle ontwerpt

Het internet en de bruidsmode-industrie is in rep en roer sinds de aankondiging van The Daily Mail dat couturehuis Ralph & Rosso vermoedelijk Meghan Markles' trouwjurk ontwerpt. Markle droeg voor haar verlovingsfoto’s met prins Harry al een jurk van het modehuis en de prins werd onlangs gesignaleerd terwijl hij het kantoor van het Britse modehuis verliet. Volgens New York Post gaan vergelijkbare modellen naar alle waarschijnlijkheid de bruidsmodeverkoop stuwen. Replica’s kunnen al binnen tien dagen worden gemaakt.

Sinds de aankondiging van het koninklijk huwelijk van Meghan Markle en prins Harry wordt er veelvuldig gespeculeerd welk modehuis opdracht krijgt de bruidsjurk te ontwerpen. De Britse ontwerpers Erdem Moralioglu en Alexander McQueen worden genoemd alsmede modehuis Burberry. Echter lijkt de The Daily Mail ervan overtuigd dat Ralph & Russo de trouwjurk op hun cv mag schrijven. De krant citeerde in het paginagrote stuk van afgelopen zaterdag anonieme bronnen. De jurk zou 100.000 pond (116.521 euro) kosten en worden betaald door de koninklijke familie.

The Daily Mail schrijft dat de bruidsjurk wordt gemaakt van ‘kralen’ en met de hand wordt gestikt. Het haute couture-huis doet er ongeveer zes weken over om een jurk te vervaardigen. Aan een met de hand geborduurde jurk zijn 60 ambachtslieden 6000 uur aan het werk. Volgens de website volgt prins Harry de traditie en zal de prins Markles jurk niet zien voor de trouwdag. Er wordt gespeculeerd door Daily Mail dat Markle voor het black tie-event in Frogmore House een jurk van het Britse modehuis Burberry zal dragen.

Het couturehuis heeft tot nu toe geweigerd commentaar te geven op de vraag of zij de bruidsjurk van Markle ontwerpen. Dit is het haute couturehuis dat volgens Daily Mail de bruidsjurk van Meghan Markle ontwerpt

Brits haute couturehuis Ralph & Russo als ontwerper van bruidsjurk Meghan Markle getipt.

Ralph & Russo hebben ongeveer 150 ambachtslieden, borduursters en naaisters in dienst, die allemaal werkzaam zijn in het atelier in Mayfair. Het in Londen gevestigde couturehuis is het bekend vanwege op maat gemaakte jurken voor klanten zoals Beyoncé, Celine Dion en Angelina Jolie. Het couturehuis werd in 2007 opgericht door Tamara Ralph (creatief directeur) and Michael Russo (CEO). Ralph & Russo hanteren een strikt privacybeleid en ondertekend non-disclosure overeenkomsten met zijn invloedrijke klanten. In december 2013 werd Ralph & Russo toegelaten tot de Chambre Syndicale de la Haute Couture en werd het het eerste Britse label sinds 1915 dat toegelaten werd tot het officiële schema van de Haute Couture week in Parijs.

Ralph & Russo heeft een flagship boetiek in Londen en een tweede winkel in Parijs op Rue Francois 1er. In 2015 opende het modehuis zijn eerste boetiek in Harrods. Ralph & Russo schijnt plannen te hebben meer winkels te openenen in Amerika, Azië en Europa. Het merk breidde na de lancering van de boetiek in Harrods uit met confectiekleding en verbreedde zijn productaanbod uit met handtassen en accessoires.

Dit is het haute couturehuis dat volgens Daily Mail de bruidsjurk van Meghan Markle ontwerpt

Aan The New York Post vertelt Amerikaanse ontwerper van bruidsmode Madeline Gardner dat zij verwacht dat de Markle-ontwerpen binnen tien dagen over de hele wereld gaan. De schetsen kunnen dezelfde dag als de trouwdatum nog naar de ateliers gestuurd worden. "Meghan is een trendsetter," vertelt Gardner aan de krant. "Als ze een jas draagt, is deze binnen een minuut uitverkocht.” Hetzelfde zal opgaan voor de trouwjurk. Vorige maand lanceerde winkelketen H&M een replica van Kate Middleton’s bruidsjurk ontworpen door Sarah Burton, creatief directeur bij Alexander McQueen, voor 250 euro.

De huwelijksvoltrekking vindt plaats op 19 mei 2018 in Windsor Castle. Verwacht wordt dat een miljard mensen de ceremonie zullen volgen.

Beeld: Ralph & Rosso

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN