• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit staat deze Paris Fashion Week op het programma

Dit staat deze Paris Fashion Week op het programma

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Parijse modeweek voor het seizoen hefst/winter 2019/2020 start vandaag, maandag 25 februari. Dit staat u te wachten deze Paris Fashion Week.

De laatste collectie van Karl Lagerfeld voor Chanel

Deze editie van Paris Fashion Week staat in het teken van het overlijden van de iconische modeontwerper Karl Lagerfeld. Zijn afscheidscollectie voor Chanel zal dinsdag 5 maart worden gepresenteerd, precies twee weken na zijn dood. Het zal ook de eerste keer dat zijn opvolger, Virginie Viard, zonder haar mentor en vriend zal toezien op een collectiepresentatie van het modehuis.

Bruno Sialelli debuteert bij Lanvin

Chanel is niet het enige label met een nieuwe creatief directeur. In feite zal deze editie van PFW een vuurdoop zijn voor velen, waaronder Bruno Sialelli, die in januari door Lanvin werd benoemd tot artistiek directeur, kort na de overname van het Franse modehuis door het Chinese conglomeraat Fosun International. De relatief onbekende Sialelli was hiervoor verantwoordelijk voor de mannenmode bij Loewe. Lanvin's show vindt plaats op 27 februari.

Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh debuut bij Nina Ricci

Op de lijst met nieuwkomers staat ook het Nederlandse duo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, dat vorig jaar het creatieve roer van Nina Ricci overnam na het vertrek van voormalig creatief directeur Guillaume Henry. Botter en Herrebrugh trokken de aandacht van het label na het winnen van de Première Vision Grand Prize op het Hyères International Festival of Fashion and Photography vorig jaar.

Tommy Hilfiger brengt zijn Tommy Now show naar Parijs

Amerikaans merk Tommy Hilfiger heeft zijn modeshow "See Now, Buy Now" meegenomen naar Paris Fashion Week, waar het een capsulecollectie zal presenteren, ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse actrice en zangeres Zendaya, die onlangs speelde in 'Spider-Man: Homecoming'. De show vindt plaats op 2 maart, met runway looks die direct te koop zijn bij Tommy winkels, e-commercekanalen en groothandelspartners wereldwijd. Dit is de eerste keer dat Tommy Hilfiger een show houdt tijdens de modeweek in Parijs.

Slimane's tweede Celine collectie

Hedi Slimane presenteert zijn tweede damesmodecollectie aan het creatieve roer van Celine, na een langverwachte comeback in september en een herenmodedebuut in januari. De Franse ontwerper heeft volledige creatieve vrijheid gekregen om het label te vernieuwen, ook al was het werk van voormalig creatief directeur Phoebe Philo zeer geliefd bij de fans van het merk. Fashionista's over de hele wereld kunnen niet anders dan zich afvragen wat Slimane nu gaat doen, ook al zal hij waarschijnlijk doorgaan met het magere silhouet dat hem beroemd maakte bij Saint Laurent.

Foto's: Fendi AW19, Catwalkpictures; Bertrand Guay / AFP; via Lanvin; Rushemy Botter & Lisi Herrebrugh Hyeres 2018 © Catwalkpictures.com; TommyNow fashion show in Milan, via TommyNow; Celine SS19, Catwalkpictures.com

Dit artikel is vertaald uit het Engels en eerder vandaag gepubliceerd op FashionUnited.uk

CELINE
Hedi Slimane
Karl Lagerfeld
Lisi Herrebrugh
Nina Ricci
Paris Fashion Week
PFW
Rushemy Botter
Tommy Hilfiger