• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 17

Dit wordt het modenieuws van week 17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 17. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 25 april tot en met 1 mei.

Fashion Revolution Day

Zondag 24 april was het drie jaar geleden dat kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh instortte. Bij de ramp zijn meer dan 1.300 fabrieksmedewerkers omgekomen en meer dan 2.000 van hen gewond geraakt. Op Fashion Revolution Day wordt deze ramp herdacht. Lees meer op maandag 25 april.

Wil je weten wat er sinds 2013 precies is gebeurd? Lees het in onze Engelstalige tijdlijn: Rana Plaza 3 jaar later.

Zie ook: ‘Weinig verbeteringen in duurzaamheid en arbeidsomstandigheden Nederlandse kledingmerken.

Themamaand Bruidsmode

De wereldwijde bruidsmode industrie is vandaag de dag goed voor 300 miljard dollar. In mei besteedt FashionUnited aandacht aan bruidsmode.

Wat u deze week in ieder geval kunt verwachten? Video’s van Barcelona Bridal Fashion Week, het grootste internationale bruidsmode event in Europa.

Op FashionUnited.uk zijn we een nieuwe serie gestart over de grootte en ontwikkeling van de bruidsmodeindustrie in verschillende landen. Lees hier deel 1: Indian weddings: An opulent and expensive affair to remember highlights.

Nieuwe bruidsmodecollecties bekijken? Zie dan:

Mattijs van Bergen lanceert eerste bruidscollectie.

En: In beeld: Elie Saab lanceert bruidscollectie.

Barcelona Bridal Fashion Week

Van dinsdag 26 april tot en met zondag 1 mei vindt de Barcelona Bridal Fashion Week plaats. Deze week showen verschillende bruidsmerken hun collectie voor komend seizoen. Ook het Belgische familiebedrijf Marylise & Rembo Fashion Group uit Herentals gespecialiseerd in bruidsjurken en al 90 jaar de kracht achter bruidsmerken Marylise & Rembo Styling zijn aanwezig. FashionUnited spreekt Chiara de Vlieger over het bedrijf en hun deelname aan Barcelona Bridal Fashion Week. Lees het interview deze week.

Puma Q1

Puma noteerde in 2015 een omzetstijging, die het bedrijf naar eigen zeggen voor een groot deel te danken had aan de schoenenlijn die popidool Rihanna ontwierp. Over de totaalomzet van boekjaar 2015 was het bedrijf ook tevreden: deze steeg namelijk met 6,5 procent tot een bedrag van 3,4 miljard euro. Heeft deze stijgende lijn ook doorgezet in het eerste kwartaal van 2016? Lees het deze week.

Verder op de kalender

Maandag 25 april

Opening pop-up store sportmerk Jogha

Maandag 25 april tot en met 26 april

Denim Expo Bangladesh

Dinsdag 26 april tot en met 1 mei

Barcelona Bridal Fashion Week


Dit wordt het modenieuws