• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 17

Dit wordt het modenieuws van week 17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 17. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 23 tot en met 29 april

Fashion Revolution Day

Dinsdag 24 april is het vijf jaar geleden dat kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh instortte. Bij de ramp kwamen meer dan 1.300 fabrieksmedewerkers om en meer dan 2.000 van hen raakten gewond. Op Fashion Revolution Day wordt deze ramp herdacht. Lees er deze week alles over.

De bestverkochte jeans van top denimmerken

Jeans zijn geliefd wereldwijd. Flared, slim, high rise, low rise: de spijkerbroek heeft door de jaren flink wat veranderingen doorstaan. Maar welk model doet het nou het beste? FashionUnited vroeg top denimmerken naar de bestverkochte modellen en zette ze op een rij.

ArtEZ Fashion Professorship

Modeacademie ArtEZ zal deze week zijn visie en hoofd onderzoekthema's presenteren die de komende vier jaar worden onderzocht. Dr. Danielle Bruggeman zal haar inaugurale lezing geven en de bijbehorende publicatie Dissolving the Ego of Fashion presenteren: Engaging with Human Matters.

De opkomst van denim

Denim is inmiddels een vast kledingstuk in vele garderobes geworden en ondanks de reeks innovatieve materialen die op de markt verkrijgbaar zijn, blijft denim een van de meest veelzijdige, duurzame en gewilde stoffen op de markt. Maar waar komt denim precies vandaan? Deze week een tijdlijn over de opkomst van denim jeans.

Trendstop

Trendstop presenteert deze week drie belangrijke trends voor FW18-19. Rodeo Rework brengt de volgende stap in de opwekking van de cowgirl-stijl in kaart, terwijl westernstijlen een meer verfijnd gevoel krijgen. En het Vêtements-effect illustreert de impact van zowel het merk als de beweging van de consumptie van de popcultuur op de industrie. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 24 april

Facebook Live marathon - Fashion Revolution Day

Dinsdag 24 april

Heropening vernieuwde Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam

Woensdag 25 april

Vogue Online shopping night

Woensdag 25 april

ArtEZ Fashion Professorship | Inaugural Lecture Daniëlle Bruggeman

Donderdag 26 april

Lancering tweede Fred de la Bretoniere & Yara Michels collectie

Zaterdag 28 april

Batavia Stad Fashion Outlet: Sneak 'n Jeans 2018

Dit wordt het modenieuws