• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 21

Dit wordt het modenieuws van week 21

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 21. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 23 tot en met 29 mei.

Uitreiking Stipendium

Dinsdag 24 mei wordt het zesde Cultuurfonds Mode Stipendium bekendgemaakt in Amsterdam. Het stipendium is bedoeld voor in Nederland gevestigde ontwerpers die al minimaal vijftien collecties hebben gemaakt. Deze ontwerper blinkt uit in artistieke kwaliteit en in vakmanschap. Benieuwd wie er dit jaar wint? Lees het woensdag 25 mei.

PVH Q1 cijfers

Het Amerikaanse modeconcern PVH Corp zag de winst in het vierde kwartaal met maar liefst 161 procent stijgen naar 134,2 miljoen dollar (119,9 miljoen euro). Is het eerste kwartaal net zo succesvol voor PVH? Lees het deze week.

Just Female

Een nieuw logo, andere merkwaarden en een kersvers design-duo. Na tien succesvolle jaren wordt het Scandinavische fashionlabel Just Female in een ‘gecustomized’ jasje gestoken. FashionUnited sprak met oprichtster Penille Andersen over de nieuwe look, het tienjarig bestaan van het label en de nieuwe designers.

Guess Q1 cijfers

Het derde kwartaal was boven verwachting goed en het vierde kwartaal daalde de nettowinst weer met 13,4 procent. Analisten kondigden zwakke vooruitzichten aan voor het het eerste financiele kwartaal van 2016. Deze week wordt het duidelijk.

Abercrombie & Fitch Q1

Het afgelopen half jaar zag het kledingmerk veel veranderen binnen de bedrijfsstructuur. Zo werd er voor een nieuwe koers voor de mannenlijn gekozen, vertrok de COO en besloot het om uit te breiden in het Midden-Oosten. Hoe het Abercrombie&Fitch er nu voor staat lees je deze week.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijkste trends die zijn gespot tijdens het festival Coachella dit jaar. Lees het woensdag 25 mei.

Achtergrond: betaalbare bruidsmode

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode.

Op Fashionunited.uk zijn we een nieuwe serie gestart over de grootte en ontwikkeling van de bruidsmodeindustrie in verschillende landen. Benieuwd? Lees hier deel 1 over India. En hier over de industrie in China.

Verder op de kalender

Maandag 23 tot en met woensdag 25 mei

Manchester Fashion Week

Dinsdag 24 mei

Uitreiking Cultuurfonds Mode Stipendium 2016

Woensdag 25 en donderdag 26 mei

RetailEvent - Werken aan de winkel; nieuwe kansen voor fysiek

Woensdag 25 en donderdag 26 mei

Meet the Manufacturer, London

Doonderdag 26 mei

Opening Denham store Utrecht

Vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei

Salonè della Moda Week 2016 SS

Woensdag 25 tot en met vrijdag 27 mei

Where Fashion meets Business - Erasmus university

Vrijdag 27 mei

Launch NEWD Studios

Vrijdag 27 mei

Vive L'Homme opent restaurant VIVE

Zaterdag 28 mei

Sample Sale Gooscraft

Zaterdag 28 mei

Shoe Care Day

Zaterdag 28 mei

Sissy-Boy lentemarkt

Zaterdag 28 mei

Premiere C&A en National Geographic docu ‘For the love of fashion’

Beeld: Just Female, Abercrombie&Fitch Facebook


Dit wordt het modenieuws