• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 22

Dit wordt het modenieuws van week 22

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 22. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 30 mei tot en met 5 juni.

Reportage: Maastrichtse V&D wordt pop-up winkel

Temporary Lane, het innovatieve retail concept van het Hasseltse bedrijf Comosie, trekt naar Maastricht. Het voormalige V&D pand in De Grote Straat wordt een tijdelijk pop-up mall. Van 26 mei tot 30 juni wordt mode en design aangeboden van 60 merken. FashionUnited rapporteert op maandag 30 mei.

In beeld: Louis Vuitton show in Rio

Louis Vuitton heeft zijn nieuwe cruisecollectie 2017 voorgesteld in Rio de Janeiro. Bekijk de foto's van de show in het Museum voor Hedendaagse Kunst (MAC) van Niterói, maandag op FashionUnited.

Winnaar ‘Beste Etalage 2016’

Negen genomineerden maken kans op de titel ‘Beste etalage van jaar 2016’ van Beekwilder. Benieuwd wie er dit jaar de mooiste etalage van Nederland heeft? Lees het deze week.

Bruidsmodetrends

31 mei publiceren we de laatste trends op het gebied van bruidsmode. Tipje van de sluier: Pasteljurken, een kanten jumpsuit met jaren 70 invloeden, en samengestelde jurken De laatste trend werd wellicht gezet door Olivia Palermo; het Amerikaanse stijlicoon droeg tijdens haar huwelijk in 2014 een cashmere trui in een tule rok.

Lees ook: Waarom goedkope bruidsmode een trend is

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier. Lees op FashionUnited.uk ook alles over de grootte van de bruidsmodeindustrie in India en China.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijkste womenswear trends voor Lente/Zomer 2017. Lees het woensdag 1 juni.

Michael Kors Q4 en FY15

Het derde kwartaal zag het Amerikaanse modebedrijf zijn omzet van boekjaar 2016 met 6,3 procent zien stijgen tot een bedrag van 1,4 miljard dollar (1,28 miljard euro). Ziet het bedrijf voor het vierde kwartaal en voor het gehele jaar 2015 ook een stijging in de omzet? Meer donderdag 2 juni.

Mode in de Media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen. Lees woendsdag 1 juni meer.

Rechtspraak

Esther Schnepper is advocaat bij Koster advocaten en regelmatig behandelt zijn hier actuele juridische kwesties op het gebied van mode. Voor FashionUnited beschrijft ze elke eerste donderdag van de maand een behandelde case. Lees donderdag 2 juni de volgende case op FashionUnited.

Verder op de kalender

Dinsdag 31 mei tot en met donderdag 3 juni

Hunkemöller fabrieksverkoop

Donderdag 2 juni

Opening brandstore Tailor&Elbaz Amsterdam

Donderdag 2 juni en Vrijdag 3 juni

ArtEZ fashionshows 2016

Vrijdag 3 juni

Opening Fashion Design Festival Arnhem

Vrijdag 3 juni en Zaterdag 4 juni

Samsøe Samsøe Benelux Sample sale

Zaterdag 4 juni en Zondag 5 juni

Sample Sale CheapMonday / BlackLily / Black by K&M / BombersOriginal

Zaterdag 4 juni

Opening Tijdelijke expositie van Bruno Pieters open in Antwerpen

Zondag 5 juni

Opening Born in Antwerp: (Behind) The Clothes

Beeld: Needle & Threats & Michael Kors Facebook


Dit wordt het modenieuws