• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 26 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 26 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 26. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 24 tot en met 30 juni

Taskforce Fashion: Nederlands ontwerptalent onderzoekt samen toekomst van mode

M-ODE, State of Fashion en Fashionclash hebben het startschot gegeven voor het multidisciplinair samenwerkingsverband genaamd Taskforce Fashion. Samen met Nederlands ontwerptalent onderzoekt de samenwerking het bestaansrecht van mode - nu en in de toekomst. FashionUnited zocht de drie instellingen op tijdens de eerste plenaire sessie die plaatsvond in Amsterdam tijdens We Make M-ODE.

Nike Q4

Nike rapporteerde in het derde kwartaal een omzetstijging van 7 procent tot 9,6 miljard dollar (8,4 miljard euro). Volgens het bedrijf werd de omzetgroei gedreven door de groothandelsactiviteiten. Benieuwd hoe Nike het vierde kwartaal heeft afgerond? Lees het donderdag.

Afstudeershows HKU en Akademia Vogue

De modestudenten van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) presenteren woensdag hun afstudeerwerk. Na afloop zijn alle presentaties tot en met 30 juni te bezoeken in de Pastoe Fabriek in Utrecht.

Op woensdag 26 juni presenteren studenten van particulier opleidingsinstituut Akademie Vogue ook hun afstudeercollectie.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Andam Fashion Award

Donderdag wordt de jaarlijkse Andam Fashion Award uitgereikt. Dertien finalisten presenteren hun projecten aan een jury van 27 modeprofessionals. In totaal zullen vier winnaars worden geselecteerd, die samen 430.000 euro aan prijzengeld zullen verdienen. De Andam fashion award bestaat uit vier categorieën: de Grand Prize, de grootste prijs, ter waarde van 250.000 euro, de creative-label prijs van 100.000 euro, de accessoire prijs van 50.000 euro, en de mode-innovatieprijs ter waarde van 30.000 euro.

De redactie van FashionUnited besteedt in juni extra aandacht aan mannenmode en de afstudeershows. Wat zou u graag lezen, of heeft u een tip of suggestie? We horen het graag via tip@fashionunited.com.

Dit wordt het modenieuws